Image default
Amenajari Exterioare Gradinarit

Planteaza florile de primavara cat mai repede

Cine spune ca o data cu venirea sezonului rece trebuie sa intram in casa si sa lasam gradina abandonata pana in primavara se inseala. E drept ca bogatia de culori din timpul verii nu mai este prezenta la fel printre copacii care incep sa ramane complet fara frunze, dar asta nu inseamna ca spatiul din jurul caminului nostrum nu trebuie pregatit pentru anul ce urmeaza.

Exista foarte multe plante ornamentale si arbusti, in speciali cei bienali, care pot fi plantati toamna. De exemplu, florile care va vor decora gradina in primele luni ale anului urmator, panselutele, paralutele si clopoteii, pot fi pregatite de toamna. Daca vremea este indulgenta cu noi si temperaturile nu scad spre minime foarte repede, o parte dintre acestea pot inflori si inainte de prima zapada. Garoafele turcesti, care apar tarziu primavara se planteaza tot acum, in luna octombrie. Daca solul din gradina dumneavoastra este putin calcaros, dar are suficienti nutrienti este foarte potrivit pentru micsunele.

Un truc recomandat de specialisti este urmatorul: udati bine locul unde vreti sa plantati aceste flori, o zi mai tarziu sapati-l, plantati florile si udati-l din nou. 

Articole similare

Ingrijirea plantelor vesnic verzi in luna decembrie

RL online

Bai in stil retro vs. vintage

Elena Virlan

Top 10 cele mai neobisnuite balcoane din lume

Elena Virlan

Lasă un comentariu