Image default
Amenajare gradina Amenajari Exterioare

Plante carnivore de interior

Potrivit Bhg.com, poti creste cu usurinta o planta carnivora in propria casa daca ii asiguri conditiile potrivite. Asta inseamna sa recreezi atmosfera din mediul ei natural, unde are parte de umiditate, multa lumina si de un pamant umed, afanat si acid.

Majoritatea locuintelor au o umiditate mult prea scazuta pentru nevoile unei plante carnivore. Poti rezolva insa aceasta problema daca asezi planta intr-un acvariu sau intr-un terrarium, dar fara sa le acoperi, pentru ca aerul sa circule usor.

Plantele carnivore apreciaza incaperile luminoase, asa ca aseaza-le langa o fereastra de pe peretele estic sau vestic al casei, pentru a primi zilnic cel putin cateva ore de lumina naturala. Nu expune insa planta direct in bataia soarelui, mai ales daca daca o tii intr-un terrarium sau intr-un acvariu.

Pentru a-i asigura mai multa lumina poti instala un neon de 40 de watti la o inaltime de aproximativ 20 de centimetri de planta.

Aspectul cel mai interesant al plantelor carnivore este cel legat de atragerea prazii. Desi se hranesc si prin fotosinteza, ca toate celelalte plante, carnivorele se dezvolta mult mai bine atunci cand dieta lor cuprinde si insecte, pe care le ademenesc in capcane si le dezintegreaza cu ajutorul unei enzime. In privinta mecanismele de prindere a insectelor, acestea variaza de la zone lipicioase la aspiratie si muscaturi rapide.

Ar fi de retinut insa ca insectele nu pot fi inlocuite cu bucatele de carne. Acestea au mult prea multe proteine pentru a putea fi digerate de planta, oricat de carnivora ar fi.

Surse:

foto 1: www.apartmenttherapy.com

foto 2: www.growingcarnivorousplants.co.uk

foto 3: www.pinterest.com

foto 4: www.pinterest.com

foto 5: www.pinterest.com

foto 6: www.coolstuffdude.com

foto 7: www.jiggle.de

foto 8: www.pinterest.com

foto 9: www.flickr.com

foto 10: www.flordeplanta.com.ar

 

Articole similare

Dulce si ispititor: fructe in ghivece

RL online

Sera ingropata pentru gradinarit tot anul

casamea.ro

Trifoi alb sau gazon – Ce alegem pentru pentru peluza din gradina noastra

RL online

Lasă un comentariu