Image default
LifeStyle

Plante care nu sunt toxice pentru animalul de companie

Plantele de apartament pot fi toxice pentru animalutele noastre de companie, iar acestea, mai devreme sau mai tarziu, vor ajunge sa atace ghivecele pe care le ingrijim cu drag. Datoria noastra de iubitori de plante si animale este sa ne asiguram ca vom alege doar plante care nu vor periclita sanatatea animalului. Iti oferim mai jos o lista de plante uzuale de apartament care nu sunt daunatoare nici pentru caini, nici pentru pisici.  

Palmierul Areca

Usor de gasit in magazinele de profil, palmierul Areca este usor de intretinut, iar frunzisul lui bogat te va duce cu gandul la o vacanta in tinuturile tropicale. Planta poate atinge inaltimi foarte mari, insa un ghiveci de mici dimensiuni ii va impiedica cresterea excesiva. Desi este o planta originara din Madagascar, aceasta nu suporta soarele direct, asadar este bine sa o plasezi intr-un loc cu lumina indirecta.

Plantele de cauciuc (ficus)

In mod suprinzator, seva plantelor de cauciuc care este toxica pentru om, nu are niciun efect asupra animalelor de companie. Asadar, cu conditia ca tu si copiii tai sa aveti grija la manevrarea plantelor, plantele de cauciuc pot fi o alegere buna intr-o casa cu animalute. Ele pot ajunge la dimensiuni considerabile, insa cresterea poate fi controlata prin intermediul cantitatii de lumina si prin taierea periodica.

Planta paianjen

Aceasta este o planta de apartament cu origine africana care arata extraordinar atunci cand este plasata la o inaltime de la care frunzele pot cadea liber. Chiar daca ai o pisica care poate sari si pe mobilierul mai inalt al casei, planta paianjen nu va putea sa-i provoace neplaceri.

Ferigi de mai multe tipuri

Ferigile sunt si ele trecute pe lista plantelor care nu vor afecta sanatatea patrupedului tau. Ele sunt niste  plante firave, cu adevarat frumoase si bogate – acesta fiind si unul dintre motivele pentru care pot atrage usor atentia animalutelor. Cele mai comune ferigi utilizate in decorul locuintelor sunt: feriga „parul maicii domnului”, feriga de Boston si feriga Staghorn. Pe langa faptul de a nu fi toxice pentru animalele de companie, ferigila purifica aerul si, in plus, pot rezista fara probleme in zone cu mult abur, cum ar fi baia.

Lista este mult mai lunga, atat pentru plantele care nu sunt toxice pentru caini si pisici, cat si pentru plantele des intalnite care pot avea efecte negative asupra patrupedului. APCC (Centrul de control pentru otravirea animalelor) are o baza de date exhaustiva care poate fi consultata online. Vei fi surprins cat de multe plante le pot face rau animalutelor!

Sursa foto: www.apartmenttherapy.com

Articole similare

Prima automacara TMC540 de la GROVE si-a facut debutul pe santierele din Romania

revista de Unelte si Echipamente

Despre cum iti poti proteja casa de hoti

casamea.ro

Portofoliu larg de produse şi servicii Continental, la MINExpo

M.Equipment

Lasă un comentariu