Image default
LifeStyle Retete

Placinte Englezesti

Pentru aluat:

225g faina
1 lingurita praf de copt
½ lingurita sare
60g unt sau margarina
60ml apa

Pentru umplutura:

170 gr carne tocata
1 ceapa
patrunjel
1 ou pentru uns

Amestecam faina cu praful de copt, sare si untul taiat cuburi, pana capata aspect de firimituri.
Adaugam cate o lingura de apa, treptat si framantam pana aluatul capata consistenta potrivita.
Impachetam in folie de palstic si dam la frigider cca. 30 min – o ora.
Intre timp facem Umplutura.
Punem carnea tocata la calit si cand carnea este aroape facuta punem si ceapa peste. Sare, piper.
Scoatem aluatul de la frigider si il impartim in 7 parti egale (dar, in final vor iesii 8 bucati pentru ca o sa mai ramana aluat..si se va completa tava ) apoi, le intindem in forma cat de cat rotunda.
Punem un bol/vas deasupra si decupam in jurul lui cu un cutit sa indepartam surplusul.
Apoi adaugam carnea tocata si punem cateva bucatele de cascaval si ketchup).
Ungem marginea aluatului cu ou batut apoi, unim cele doua jumatati ca sa nu iasa carnea.
Crestam pe mijloc sa poata respira, iar pe margine apasam cu varful unei furculite, pentru a da o forma mai deosebita si dam la cuptor pentru circa 25-30 min la 180 grade.

Sunt foarte bune si calde si reci…Pofta mare !!

 

Reteta propusa de Gheorghe Andreea

Articole similare

Paseste in casa inteligenta cu Legrand

comunicat de presa

Interviu cu designerul Wanda Dinu

Elena Turcu

Idei de buchete pentru petrecerea de casa noua

RL online

Lasă un comentariu