Image default
LifeStyle Retete

Placinta Dobrogeana

Ingrediente pentru umplutura avem nevoie de branza proaspata, telemea sau orice alt fel, oua, esenta rom, iaurt gras, zahar.
Pregatim aluatul din ingredientele de mai sus si lasam la dospit in jur de 20 minute.

Impartim aluatul in 4 bucati mici, intidem cate o foaie si incepem:
– punem pe foaie branza rasa, turnam cu lingurita zahar tos peste tot, iaurt si ou batut spuma in care am adaugat esenta de rom;
– rulam foaia incepand de la fiecare capat spre mijloc si asezam in tava pregatita pentru copt;
– in acest timp cuptorul este aprins pentru a se incalzi bine cel putin cu 20 de minute inainte;
– se lasa iar la crescut tava deasupra aragazului pana cand continutul isi dubleaza volumul;
– la sfarsit se mai bat vreo 2 oua se adauga si 2 linguri de iaurt si inainte de a se da placinta la cuptor se toarna deasupra pentru a capata o culoare aurie; Se coace cam 30 minute iar dupa ce o scoatem din cuptor o pudram cu zahar amestecat cu un pliculet de zahar vanilat.

Pofta Buna!

Reteta propusa de  Manole Carmen.

Articole similare

Echipa din Romania castiga mentiune dintr-un total de 983 de proiecte inscrise

comunicat de presa

Austria in Razboaiele Napoleoniene

Laura Ilica

SeeSnake – echipamente profesionale pentru inspectia canalizarilor

revista de Unelte si Echipamente

Lasă un comentariu