Image default
Home

Placi decorative pentru baie care creeaza efectul „WOW”

Iti doresti o baie originala, care sa iasa in evidenta cu ceva unic? Te poti folosi de finisaje, iar optiunile sunt mult mai vaste decat iti imaginezi.

Mai intai, trebuie sa fii suficient de deschis astfel incat sa pornesti cu un plan de amenajare creativ si distractiv. Nu doar stilul de amenajare este important, ci si tema de decorare pe care ti-o alegi.

Cu ajutorul finisajelor poti crea orice tip de baie: clasica, eleganta, sofisticata, boema, ludica, trasnita etc. In acest context, placile decorative reprezinta cireasa de pe tort. De fapt, sunt acele elemente care ii confera distinctie si originalitate.

Un detaliu important – si care poate influenta decisiv aspectul amenajarii finale – este chitul de rosturi folosit. Daca ai ales un chit care nu se potriveste cu placile decorative, efectul va fi opusul lui „WOW”. Din fericire, pe piata exista chituri intr-o mare varietate de culori, care te vor ajuta sa pui in evidenta chiar si cele mai exotice placi decorative.

Daca esti o persoana visatoare, iubesti natura, plantele etc., te poti concentra pe crearea unui decor natural plin de vitalitate. De exemplu, zona de dus o poti finisa cu placi decorative care sa compuna o cascada, un peisaj sau o vietuitoare acvatica.

Exista solutii si pentru salile de baie exotice, cum ar fi cele in stil oriental. In acest caz, trebuie sa te axezi pe placi de mozaic in culori intense. Pe piata se gasesc placi in stil marocan, de exemplu, cu care poti sa compui un decor captivant.

Dimpotriva, daca te numeri printre persoanele carora le plac lucrurile trasnite sau nonconformiste, orienteaza-te catre placi decorative de tip patchwork (sau mismatch-uri), care vor oferi baii un aspect ludic.

In cazul in care vrei sa obtii un decor interesant, dar fara prea multe batai de cap, alege o podea din faianta irizata sau placi decorative sclipitoare cu care sa acoperi anumite suprafete (zona de deasupra lavoarului, un perete ingust etc.).

Insa si cele mai frumos finisate sali de baie pot avea probleme in timp, de exemplu pot face mucegai. De aceea e bine ca la chituirea rosturilor dintre placile de finisaje sa folosesti un chit imbunatatit, rezistent la mucegai si cu efect de respingere a apei. Recomandarea noastra este Ultracolor Plus, un chit de rosturi pe baza de ciment, cu uscare rapida.

Chitul este foarte versatil si se poate aplica pe orice fel de placi: gresie, faianta, gresie portelanata, klinker, cotto, placi din pietre natural, precum marmura, granit, inclusive pietre compozite, mozaic din sticla si mozaic din marmura.

Ultracolor Plus beneficiaza de doua tehnologii inovatoare care il transforma intr-un chit ultraperformant. Tehnologia Bioblock impiedica dezvoltarea micro-organismelor responsabile de aparitia mucegaiului, iar tehnologia DropEffect reduce absorbtia de apa pe suprafata materialului de chituire intarit, efectul fiind unul de respingere a apei pentru rosturi de pana la 20 mm.  

Chitul are o mare durabilitate in timp, nu se fisureaza si, in plus, este disponibil intr-o gama foarte mare de culori.

O data aplicat, se intareste rapid, astfel ca suprafata chituita poate fi folosita in timp scurt: după numai 3 ore de la aplicare în cazul traficului pietonal usor, iar dupa 24 de ore se preteaza la utilizare intensa. 

Articole similare

Felinare hand-made pentru exterior

Catalina Coca

Cum sa-ti montezi usor o umbrela in gradina sau pe terasa

casamea.ro

Desolation in the crowd

comunicat de presa

Lasă un comentariu