Image default
Home

Placarea pardoselii cu piatra naturala

Daca iti doresti ca si bucataria sa devina un spatiu elegant si distinct, atunci piatra naturala este cel mai potrivit tip de finisaj.

Piatra naturala: pentru distinctie si eleganta

Pardoselile din piatra sunt usor de asortat atat din punct de vedere cromatic, cat si al texturii cu restul elementelor dintr-o camera. Piatra provine din roci naturale dure (granit, marmura etc.) care pot fi finisate prin taiere, lustruire si frecare, fiind un material rece, recomandat in bucatarie, baie si pe hol, si mai putin in incaperi ca livingul si dormitorul. Calitatea pardoselilor din piatra se imbunatateste daca sunt aplicate pe un strat-suport rigid, de obicei pe o placa din beton.

O varianta deloc de neglijat o constituie conglomeratele de granit-cuart, deoarece sunt durabile, rezistente, destul de usor de intretinut si au o schema de culori interesanta. Granitul este cunoscut prin faptul ca nu absoarbe grasimea si rezista foarte bine la impact.

Dintre avantajele unei pardoseli din piatra amintim: rezistenta la abraziune, impermeabilitatea (sunt non-absorbante), intretinerea usoara, doar prin spalare, durabilitatea (cu conditia sa fie fixata corect). Trebuie precizat faptul ca placile din piatra pot avea dimensiuni mai mari decat cele din ceramica si „cusaturi” (rosturi) mult mai subtiri, datorita carora are aspectul de suprafata uniforma. Ca dezavantaje pot fi mentionate greutatea mare si temperatura rece, pe care o intretine in incapere. Ultimul aspect poate fi rezolvat prin alegerea unui sistem de incalzire prin pardoseala.

In general, bucatile de piatra sunt taiate in forma de placi (patrate, dreptunghiulare etc.), cu marimi standard, dar pot fi taiate si la cererea clientilor, insa costurile sunt mult mai mari. In privinta pretului, este bine de stiut ca o pardoseala din piatra naturala este mai scumpa decat una din placi de gresie.

Piatra artificiala

Pardoselile din piatra sunt la moda de multi ani si nu isi pierd frumusetea. Daca ti se pare mai putin accesibile din punct de vedere financiar, te poti orienta catre acoperiri din piatra artificiala. Acestea pot fi realizate din beton de ciment turnat monolit, mozaic turnat, placi ceramice, placi de beton mozaicate si caramida. Deoarece au multe rosturi, creste probabilitatea patrunderii apei prin ele, ceea ce poate duce la o umezire persistenta a suportului.

 

Articole similare

10 suites with a design inspired by music, art and fashion

Sânziana Iaru

Idei pentru decorararea peretilor

Simona Gheorghe

Kim Kardashian’s home

RL online

Lasă un comentariu