Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Placarea cu piatra a peretilor exteriori

Piatra poate fi asociata cu alte materiale de constructie, aceasta avand un efect de innobilare a elementelor apropiate. Utilizarea pietrei naturale pentru placarea cladirilor la exterior reprezinta o solutie care imbina durabilitatea cu aspectul estetic de exceptie. Piatra poate fi folosita pentru acoperirea unor suprafete mari sau pentru a scoate in evidenta o zona de maxim interes vizual. Este un material recomandat pentru rezistenta, soliditate si aspect estetic.

De asemenea, trecerea timpului ii confera un aspect deosebit prin patina obtinuta pe cale naturala, fara niciun fel de interventie suplimentara. In plus, intretinerea unei fatade din piatra naturala presupune eforturi minime: nu necesita lacuire sau vopsire, se spala doar periodic cu apa sub presiune.

Piatra folosita pentru placari exterioare trebuie sa aiba structura, compozitia chimica si culoarea cat mai omogene, sa nu contina elemente straine care se descompun usor, sa provina din masive mari si cat mai compacte, cu cat mai putine fisuri.

Etape de lucru:

1. Spalarea pietrei. Bucatile de piatra se sorteaza in functie de grosime, dupa care se spala bine cu apa sub presiune, pentru a indeparta pra¬ful si impuritatile. Pentru o buna aderenta, piatra trebuie sa fie curata in momentul montarii.
2. Pregatirea adezivului. Intr-un vas se face o compozitie din ciment si nisip. Consistenta adezivului trebuie sa tina seama de caracteristicile suprafetei de montaj, dar si de grosimea si greutatea bucatilor de piatra.
3. Aplicarea pietrei. Pe fiecare bucata de piatra se aplica o cantitate suficienta de adeziv apoi se lipeste pe perete. Imbinarile se fac astfel incat ansamblul decorativ sa capete un aspect cat mai frumos.
4. Umplerea rosturilor. Dupa ce piatra a fost montata se curata bine rosturile. In spatiile dintre bucatile de piatra se introduce un amestec din ciment si nisip. Optional, se poate adauga si un pigment de colorare.

ATENTIE! Din cauza structurii interne cristaline, placile de piatra naturala sunt sensibile, gradul lor de sensibilitate fiind cu atat mai mare cu cat contin mai multe zone de culoare alba. In timpul procesului de montaj, placile pot absorbi in masa lor apa din materialul adeziv. Din aceasta cauza, in timp pot aparea in placi si la suprafata lor pete, ele fiind generate de sarurile din suport si antrenate de apa absorbita. Din acest motiv sunt recomandati adezivi cu priza si hidratare rapide, care nu contin apa in exces.

Articole similare

Locuinta P + 2 E 1809

RL online

Proiectul tehnic

RL online

Afla cum s-a specializat piata semineelor in Romania si in ce fel beneficiaza clientii

comunicat de presa

Lasă un comentariu