Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Piatra stratificata: avantaje si dezavantaje

Piatra statificata este utilizata atat la constructiile rezidentiale, cat si la cele publice. Acest material se foloseste in special pentru a pune in valoare zonele de interes ale unei case.

Piatra stratificata poate fi achizitionata de la distribuitori specializati sau direct de la carierele de piatra. Ca orice material, piatra stratificata prezinta o serie de avantaje si dezavantaje.

Citeste si: Cum alegem tipul de fatada

Fara indoiala, din punct de vedere estetic, piatra stratificata este versatila, pretandu-se atat la constructiile clasice si rustice, ci si la moderne sau minimaliste. Multi proprietari o aleg in ciuda faptului ca este un material sensibil la intemperii si dificil de montat.

Din cauza faptului ca este un material sensibil, are nevoie de multa atentie atunci cand este montata, dar si de un adeziv special care sa ii mareasca durata de viata. Marele minus al fatadei din piatra este costul, in care este inclus nu doar pretul de achizitie, ci si cel al transportului si al manoperei pentru montarea acesteia, care trebuie facuta de profesionisti.

Citeste si: Placarea cu piatra a peretilor exteriori

Datorita pretului ridicat, piatra este folosita deseori doar pentru unele portiuni ale fatadei, ca element decorativ de accent, cum ar fi in zona de soclu, la colturile cladirilor sau in jurul ferestrelor si usilor. Vestea buna este ca fatadele din piatra necesita costuri minime de intretinere intrucat nu trebuie lacuita sau vopsita, curatarea fiind realizata cu apa sub presiune.

Articole similare

P+1E 091010

RL online

In ce consta termoizolarea balconului

Elena Virlan

Instalatia de canalizare

Dan Mazilu

Lasă un comentariu