Image default
LifeStyle

Piata terenurilor din Cluj, la un pas de revenire

Piata imobiliara din Cluj se pare ca a capatat in ultima perioada o dinamica sanatoasa, existand un interes in crestere al investitorilor pentru loturile pretabile atat pentru constructii rezidentiale, cat si industrial.

Aparitia in ultimii 10 ani a unui numar tot mai mare de firme private si de investitori pe piata economica clujeana a facut ca sectorul constructiilor sa cunoasca o dezvoltare semnificativa. Din acest punct de vedere, Cluj- Napoca poate fi considerat al doilea oras din tara, dupa Bucuresti, fiind un important pol de dezvoltare economica din Transilvania. De asemenea, este si un centru universitar prestigios care genereaza un numar de aproximativ 100.000 de studenti. Toate aceste situatii au condus la o nevoie permanenta de imobiliare, fie ca vorbim de chirii, achizitii de apartamente, case sau terenuri. Ca o consecinta a acestui fapt, numerosi investitori, locali sau nu, au inceput sa dezvolte proiecte rezidentiale, ceea ce inseamna si un interes crescut pentru loturile bine pozitionate si libere de constructie.

Specialistii locali spun ca, in ultimii cinci ani, piata a evoluat oarecum surprinzator, ajutata si de stimulentele guvernamentale, in principal programul Prima Casa. „Acest program a facut ca, dupa criza imobiliara, sa dea populatiei posibilitatea contractarii unor credite ieftine, fapt care a dus la cresterea interesului pentru achizitii imobiliare, in special de apartamente. Dezvoltatorii au actionat in consecinta, construind locuinte care sa se incadreze ca pret si suprafata in criteriile necesare accesarii unui astfel de credit”, declara Victor Lazar, Broker, Re/Max Best.

Interesant este ca, daca pana acum dezvoltatorii vizau exclusiv proiecte de blocuri cu apartamente, in ultimul an, din ce in ce mai multi se reorienteaza spre ansambluri de case sau duplexuri si ofera preturi competitive.

Care sunt zonele cautate de investitori şi preturile de vanzare ale loturilor din Cluj-Napoca gasiti in revista Planul casei mele iunie 2014.

Articole similare

Tipuri de masaj gravide. Sfaturi de la specialisti

comunicat de presa

Pro Video a devenit partener oficial Sony Pictures Home Entertainment, in Romania

comunicat de presa

Începe BIFE-SIM 2016 – evenimentul-etalon al industriei mobilei!

casamea.ro

Lasă un comentariu