Image default
Legislatie Solutii Constructive

Piata spatiilor de birouri a crescut cu 27%

Astfel, volumul total al spatiilor de birouri solicitate de clientii firmei ESOP pana acum in 2012 se ridica la 129.620 mp, cu 27% mai mult decat in primul trimestru al anului 2011 si cu circa 40%  peste media trimestrelor din 2011.

Observam un trend  pozitiv:  cresterea cu 17% a suprafetei medii solicitate de companiile mijlocii, de la 356 mp in T1 2011, la 451 mp in T1 2012, ceea ce inseamna ca firmele incep sa-si extinda activitatea, iar relocarile sa aiba la baza nu doar dorinta de diminuarea a costurilor de chirie, ci si nevoia de spatii mai mari”, analizeaza Alexandru Petrescu, Managing Partner la ESOP Consulting.

Previziuni

Si in acest an, managerii companiilor medii considera in continuare mai atractive vilele, atat datorita chiriilor mai reduse, cat si datorita cheltuielilor de mentenanta mai mici si a conditiile contractuale mai flexibile. Proprietarii de vile s-au adaptat mai rapid la cerintele venite din partea managerilor companiilor medii: chirii sub 11 euro/mp si conditii contractuale mai flexibile.

„Estimam ca interesul pentru spatiile in vile va fi la fel de mare si in urmatoarea perioada, iar proprietarii de centre de afaceri cu spatii neocupate trebuie sa tina cont din ce in ce mai mult de limitarile bugetare pe care le au companiile, si sa dea dovada de  flexibilitate. Trebuie sa ia in calcul faptul ca o perioada de cateva luni de neocupare a spatiului este echivalentul unei chirii mai mici cu 2-3 euro/ mp inchiriat”, declara Alexandru Petrescu, Managing Partner ESOP Consulting. „Le recomandam sa negocieze cu clientii care la bat la usa si sa ajunga o intelegere, in loc sa astepte minuni”, adauga Alexandru Petrescu.

Articole similare

Sticla cu tratament low-e sau 4 anotimpuri? Ce alegi?

Ana Mincu

Cum se realizeaza izolarea mansardelor cu vata minerala?

Catalina Coca

Cum construiesti o casa eficienta termic?

Simona Popa

Lasă un comentariu