Image default
LifeStyle

Pestele zburator

Se hraneste cu mici crustacee si plancton. Acest peste marin are o culoare albastra in zona dorsala si zona ventrala este alba – argintie. Pestele zburator nu bate aerul precum o pasare ci mai degraba planeaza in aer.

Acest peste mareste viteza sub apa inotand spre suprafata avand innotatoarele stranse pe langa corpul aerodinamic. In momentul in care iese la suprafata isi extinde innotatoarele pectorale si abdominale (care sunt foarte dezvoltate) si castiga viteza suplimentara miscand rapid innotatoarea codala care se afla inca sub apa.

In momentul in care a ajuns la o viteza suficient de mare va ridica innotatoarea codala din apa si planeaza la o inaltime de 1 metru deasupra apei pe o distanta de pana la 100 metrii.

Poate plana de mai multe ori consecutiv, de fiecare data cand se scufunda innotatoarea anala ii va propulsa. Cei mai puternici dintre acesti pesti pot plana pe o distanta de pana la o suta de metrii iar cel mai lung “zbor” a fost cronometrat la 43 secunde.

Se banuieste ca ei sar din apa pentru a scapa de pestii pradatori insa in momentul in care se afla deasupra apei sunt vulnerabili in fata pradatorilor din aer.

Acesti pesti ajung frecvent pe puntile navelor mai ales pe timpul noptii cand sunt atrasi de lumina, fiind descoperiti dimineata.

Material realizat acvaristica.info pentru casamea.ro

Articole similare

Transforma fiecare masa intr-o experienta culinara unica cu Tabasco® brand pepper sauce !

casamea.ro

Biblioteca vie “Decid pentru mine!”

casamea.ro

Orez chinezesc cu legume

Mihaela Calin

Lasă un comentariu