Image default
LifeStyle

Pestele algivor: Ancistrus cirrhosus

Referitor la aspectul acestor pestisori putem spune ca parul care ii acopera in special zona capului creste odata cu varsta, ca urmare a inrudirii cu mult mai cunoscutii lor verisori si anume “somnii”.

Acesti pestisori sunt foarte prietenosi, ca urmare a acestui fapt sunt considerati ca fiind printre cele mai recomandabile specii de pesti pentru a fi crescute in acvariu. Hrana lor nu este una dintre cele mai soficticate intrucat este alcatuita aproape in totalitate de alge. Pretul de patru-cinci dolari este un alt argument al afirmatiei “sunt considerati ca fiind printre cele mai recomandabile specii de pesti pentru a fi crescute in acvariu”.

Ca urmare a faptului ca se intanlesc cu preponderenta pe fluviul Amazon, Ancistrus cirrhosus prefera apa bine aerisita. Acest lucru este foarte bine de stiut in cazul in care ati achizitionat un asemenea pestisor. Deasemenea este de stiut ca este un peste nocturn. Ca urmare a acestei trasaturi trebuie ca acvariul in care il puneti sa nu fie in prejma unei surse constante de lumina si deasemenea trebuie sa ii amenajati un decor preponderent format din alge, radacini de arbori etc.

Ca urmare a faptului ca sunt erbivore, în principal, asa cum am mai spus, prefera consumul de alge sau de asa numitelor tablete de spirulina, acestea fiind cele mai bune pentru hranirea o data sau de doua ori pe zi. De asemenea, ii mai puteti hrani cu felii de dovlecei si ocazional nu trebuie sa lipseasca din meniu salata blanched sau spanacu .

Mediul de reproducere este relativ uşor de imitat in acvariul personal intrucat acesta trebuie sa imite mediul natural al pestelui (alge, radacini de copacei, butuci, mici pesteri) condiţiile de creştere sunt destul de simple deoarecea (asemenea conditiilor de reproducere) ele trebuie sa se regaseasca in concordanta cu habitatul lor natural.

In timpul perioadei de reproducere, masculii vor pretinde un teritoriu care este cel mai potrivit pentru depunerea icrelor. Este de sugerat faptul ca pentru a favoriza reproducerea trebuie facuta o schimbare a apei in proportie de de 75%. Sezonul de imperechere al Ancistrus cirrhosus este in timpul sezonului ploios Amazonului (Noiembrie).

Mai multe informatii despre familiile de pesti puteti gasiti pe acvaristica.info 

Articole similare

“La portile Orientului”, licitatie Goldart

comunicat de presa

Piesele de rezistenta ale utilitatii. 6 lucruri pe care trebuie sa le ai neaparat in casa

casamea.ro

Hotel design din Spania

Elena Turcu

Lasă un comentariu