Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Personalizeaza bucataria cu ajutorul tapetului

Cu siguranta ca, atunci cand reamenajezi bucataria, nu stai prea mult pe ganduri in ceea ce priveste finisarea peretilor: vopsea lavabila sau placi ceramice. Intr-adevar, acestea reprezinta alegeri practice, insa poti adopta o solutie care sa puna mai mult in valoare acest spatiu: tapetul.

Tapetul este recunoscut ca un finisaj cu un puternic efect decorativ. Daca urmaresti sa personalizezi bucataria sau sa pui in evidenta un detaliu, atunci mizeaza pe ajutorul lui. In momentul de fata exista multe tipuri, disponibile in diverse combinatii de culori, insertii sau aplicatii. Acest finisaj se distinge si prin materialul din care e realizat, ceea ce il diferentiaza foarte mult din punctul de vedere al pretului. Insa, in incaperi ca bucataria, este indicat cel lavabil si rezistent la umezeala.

Unul dintre cele mai recomandate tipuri de tapet este cel pe baza de vinil, deoarece prezinta avantajele ca se aplica foarte bine pe perete, are textura groasa, se intretine foarte usor si este lavabil. In plus, rezista in spatiile umede precum bucataria, dar si in cele in care se fumeaza. Daca il folosesti mai mult cu scop decorativ, este necesar sa iti creezi in prealabil o imagine de ansambu asupra decorului.

Tapetul poate avea culori similare cu cele ale mobilierului si pardoselii sau, dimpotriva, contrastante, pentru a le pune in valoare. Dupa cum se stie, el joaca un rol important in definirea stilului de amenajare, ceea ce presupune ca atunci cand il cumperi sa acorzi o atentie deosebita imprimeurilor pe care le are. Motivele abstracte, geometrice se potrivesc in bucatariile moderne, iar cele florale inveselesc spatiile sobre sau intunecate. Cum bucataria este locul in care se gateste, va fi de mare efect si un model cu tema culinara.

Articole similare

Canapeaua extensibilă, o prezență esențială în fiecare locuință

comunicat de presa

Vrei sa poti intretine usor curatenia din masina? Uite cum alegi un aspirator de mana ieftin si bun

casamea.ro

O casa cu sarm in stil cottage

Elena Virlan

Lasă un comentariu