Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Pereti colorati si tapet cu imprimeu – o combinatie posibila

Mai exista si posibilitatea sa te fi plictisit de peretii colorati, pana la urma, cand te obisnuiesti cu ceva, ai nevoie de o gura de aer proaspat. Daca nu esti hotarat sa revii la peretii albi si simti ca esti suficient de indraznet incat sa combini doua linii de forta, sugestia noastra este sa combini tapetul cu imprimeu si peretii colorati.

In cazul unei camere cu pereti vopsiti in totalitate in aceeasi culoare, solutia de amenajare va fi destul de simpla. Toti peretii, indiferent de culoare, vor fi fondul din compozitie, suprafata majora pe care se proiecteaza detaliile si accentele din camera.

Daca nuanta aleasa pentru peretii tai este apasatoare, inchisa la culoare, atunci vei avea nevoie de un tapet intr-o culoare deschisa, preferabil neutra, cu un imprimeu subtil. Ideea este sa “spargi” culoarea care te apasa, asa ca aplici acelasi principiu si in cazul in care peretii tai au o expresie din gama neutra. De data aceasta, insa, tapetul si imprimeul ales trebuie sa iasa in evidenta, sa fie curajoase si puternice ca linie expresiva.

Variantele de mai sus sunt cele mai facile, insa poti opta pentru o abordare ceva mai subtila daca iti doresti mai mult rafinament. In acest caz, te joci mai putin cu imprimeurile si mai mult cu texturile, ceea ce inseamna ca tapetul folosit poate face parte din aceeasi gama cromatica cu peretii, atat timp cat poti rupe monotonia prin altfel de tratare a suprafetei.

Daca esti din cale-afara de indraznet, atunci poti merge pe varianta culorilor complementare. Combinatiile nu dau gres niciodata, insa va trebui sa fii deosebit de atent la dozajul suprafetelor si al intensitatilor, ca sa nu obtii o atmosfera si mai apasatoare decat cea de la care ai pornit.

Orice ai alege, insa, avantajul este ca poti da un suflu proaspat unei incaperi luand o decizie care presupune investitie redusa si efort minim!

 

 

Articole similare

12

Luana Ibacka

George Cojocaru, părintele târgurilor home&deco din România, vorbeşte despre importanţa evenimentelor expoziţionale

Ion Diamandi

Decor marin in locuinta ta

casamea.ro

Lasă un comentariu