Image default
Amenajare dormitor Practic

Pentru sezonul rece: pilote si paturi

Daca la prima vedere pilotele par foarte asemanatoare, ei bine, exista diferente majore. In primul rand, le diferentiaza materialul din care sunt realizate, apoi dimensiunile, culorile si modul in care sunt fabricate. Pilotele pot fi confectionate din fibre sintetice, puf de gasca, microfibre si lana prelucrata industrial.

Pilotele realizate din microfibre tratate septic au greutate usoara si pret accesibil. Cele din puf de gasca sunt considerate cele mai calduroase. Pilotele din fibre sintetice prezinta avantajul de a se intretine usor, au greutate redusa si asigura o buna aerisire, dar sunt mai putin rezistente in timp.

Pe langa tipul texturii, este importanta si cantitatea. Pentru a ne incalzi in noptile de iarna, pilota trebuie sa contina 490 g/mp de umplutura. Daca o doriti mai supla, alegeti una cu 430 g/mp. O cantitate de 380 g/mp este recomandata daca in camera sunt temperaturi mai ridicate.

Cand cumparati o pilota este indicat sa va ganditi la urmatoarele aspecte:

anotimpul pentru care vreti sa o cumparati, deoarece exista pilote pentru anotimpul cald si pentru cel rece. O alegere inteligenta este pilota pentru patru anotimpuri, compusa din doua pilote: una de vara cu umplutura subtire si una de primavara/toamna cu umplutura medie. Cele doua se pot cupla pentru a obtine o pilota groasa de iarna;

dimensiunile pe care doriti sa le aiba. Se recomanda ca dimensiunile pilotei sa fie mai mari decat ale patului. Un pat de 140 cm latime necesita o pilota de 240×220 cm, pentru unul de 160 cm, pilota trebuie sa aiba 226×220 cm.

– materialul din care e realizata.

Atentie!

Pilotele care au fete casetate sunt considerate mai bune deoarece umplutura nu se strange intr-un singur loc, ramanand intr-un strat uniform pe toata suprafata acesteia.

Paturile

Aspectul estetic al paturilor scoate in evidenta principala piesa de mobilier a dormitorului, si anume, patul. Atentie la materialele din care sunt fabricate! Cele realizate din fibre acrilice sunt mai calduroase decat cele din lana si au avantajul ca sunt mai usoare si se pot spala la masina.

Articole similare

Cum să montezi lavoarul

casamea.ro

Transformarea unei terase

Elena Turcu

Cum decoram dormitorul?

Madalina Craciun

Lasă un comentariu