Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Pentru o familie cu un copil: un camin cu mult farmec

Un apartament mare, de 116 metri patrati, situat intr-un cartier nou din Bucuresti, a fost transformat cu ajutorul designerilor Simona Bonea si Bogdan Apostoiu intr-un camin modern, functional si foarte drag celor care il locuiesc.

Proprietarii acestui apartament, un cuplu tanar cu un copil, au locuit multi ani cu chirie intr-un apartament mic. Prin urmare, era firesc sa isi doreasca o locuinta amplasata intr-un cartier nou, unde sa beneficieze de mai mult spatiu, paza, parcare, o zona verde etc. Mai bine de jumatate de an s-au documentat, au mers la targurile imobiliare si, in cele din urma, le-a atras atentia un ansamblu rezidential nou, situat in apropierea unui parc. Le-au placut mult zona si apartamentele, motiv pentru care, in cele din urma, l-au achizitionat pe acesta, chiar daca pretul era mai mare decat se asteptasera. S-au gandit ca, fiind finisat, nu vor mai investi si la acest capitol.

Pe designerii Simona Bonea si Bogdan Apostoiu i-au cunoscut la recomandarea unor prieteni de familie, carora le decorasera casa.

Lipsindu-le experienta in amenajarea unei locuinte, gazdele noastre nu stiau cum sa imbine latura estetica cu cea functionala, cum sa asocieze culorile si totodata cum sa se incadreze intr-un buget limitat. Nu in ultimul rand, le lipsea simtul proportiei. Prin urmare, si-au exprimat dorintele cu privire la stil si compartimentare, iar designerii le-au oferit consiliere pe tot parcursul procesului de amenajare.

Zona de zi de tip open-space a fost compartimentata in functiuni distincte: living, bucatarie si dining. Fiind un spatiu deschis, s-a pastrat o unitate cromatica si de stil in amenajare. Alegerea cromaticii a pornit de la preferintele proprietarilor: sotia indrageste movul, iar sotul este atras foarte mult de verde. Mai exact, s-a recurs la un joc de culori si nuante, astfel incat decorul sa fie unitar si echilibrat, dar totodata sa satisfaca dorintele diferite ale celor doi soti.

Cu exceptia canapelei si a scaunelor de dining, mobilierul din apartament a fost realizat pe comanda, dupa desenele designerilor. In living, Simona si Bogdan au propus piese de mobilier cu linii drepte, realizand un joc de patrate care se regaseste la masuta de cafea, mini-biblioteca, masa de dining etc. Desi fotoliile sunt aproape de nelipsit dintr-un ambient, totusi gazdele noastre au renuntat la ele, optand doar pentru o canapea cu dimensiuni generoase. Impreuna cu designerii au vizitat magazinele de profil si au ales un model in forma de “L”, care indeplineste si rolul de a delimita zona de relaxare. Simona a proiectat masuta de cafea mizand pe ideea de eficientizare a spatiului. Aceasta este prevazuta cu doua cuburi (un fel de masute) si doua taburete, care intra sub blatul mesei atunci cand nu sunt folosite.

Fiind multumiti de cromatica si calitatea finisajelor, proprietarii au dorit sa le pastreze, cu exceptia placilor de faianta din bucatarie si din baia de serviciu. In schimb, au renuntat la o parte din obiectele sanitare. De exemplu, in baia matrimoniala le-au schimbat pe toate, mai putin cada, iar in baia de serviciu au inlocuit doar lavoarul.

Dormitorul matrimonial, cu o suprafata de aproximativ 30 de metri patrati, beneficiaza de baie proprie si de o zona de dressing. Cromatica se compune din alb, gri, putin negru si accente de rosu. Mobilierul este similar cu un model pe care proprietarii l-au vazut pe Internet si care le-a placut foarte mult. Designul acestuia este simplu, minimalist, insa accentul cade pe textile si accesorii. Deoarece aveau nevoie de mai multe spatii de depozitare, au creat, ulterior, pe comanda si un corp de mobilier pentru carti.

Beneficiarii au comunicat foarte bine cu designerii, consultandu-se cu acestia in fiecare etapa a amenajarii. Mai mult, Simona si Bogdan au mers impreuna cu ei in magazine, pentru a se asigura ca fac cele mai bune alegeri. O colaborare fructuoasa, de 10 luni, si multa implicare din partea tuturor au demonstrat ca a avea un camin frumos si armonios este un vis perfect realizabil.

Material realizat cu sprijinul designerilor Simona Bonea si Bogdan Apostoiu, tel.: 0722-632.000, www.avantgardesign.ro

Articole similare

Escapadă romantică într-un colț de rai

Sânziana Iaru

10 livinguri adorabile in stil country

Elena Virlan

Semineul, ultima tendinta din baie

Elena Turcu

Lasă un comentariu