Image default
Amenajare gradina Amenajari Exterioare

Peisaj salbatic intr-o gradina englezeasca

Gradinile difera foarte mult de la o tara la alta si de la o zona la alta. Pe langa diferentele impuse de clima si sol, cultura unei tari contribuie semnificativ la conturarea unor stiluri preferate in peisagistica si gradinarit.

In Marea Britanie, de exemplu, multe gradini sunt amenajate pentru a recrea decoruri salbatice, cu vegetatie bogata, cu alei pietruite si cu spatii unde te poti bucura in liniste de o cana de ceai.

O astfel de gradina a fost amenajata in Cotswords, o regiune din centrul Angliei. In spatiul de aproximativ patru hectare care inconjoara conacul englezesc, peisagistul britanic Dan Pearson a amenajat o gradina deosebita.

Respectand traditia servirii ceaiului in gradina, peisagistul a amenajat terasa in apropierea cladirii, pe care a delimitat-o cu tufe de ierburi decorative si plante salbatice.

Desi unii ar putea crede ca vegetatia bogata denota o lipsa de interes din partea proprietarului pentru intretinerea gradinii, aceasta este de fapt ingrijita zilnic de doi gradinari. Ei se asigura ca plantele perene se adapteaza si se dezvolta corespunzator in solul gradinii, pastrandu-si aspectul natural, salbatic. Potrivit Remodelista.com, a intretine flori si ierburi specifice campurilor si poienilor poate fi mai dificil decat a creste plante de sera.

Reducandu-si paleta cromatica la alb, mov si roz, peisagistul a ales sa planteze margarete, albastrele, garofite, levantica si astrantia, alaturi de diferite tipuri de iarba decorativa.

Frumusetea peisajului este desavarsita de prezenta unui lac in unul dintre colturile gradinii, unde te poti relaxa pe un sezlong de lemn, bucurandu-te de liniste, de umbra copacilor si de irisii delicati de pe malul lacului.

Articole similare

Solutii pentru spatii mici: biroul din sticla

Elena Virlan

De ce sa optam pentru o piscina?

Anca Ghiorghiu

Natural si lounge la piscina

Ion Diamandi

Lasă un comentariu