Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Pavaje

Toate acestea sunt menite sa infrumuseteze curtea dumneavoastra. Noi va vom arata care sunt etapele de montare a pavajelor.

Exista mai multe etape. Prima dintre acestea este tasarea si pichetarea suprafetei ce urmeaza a fi pavata. Aceasta operatiune este urmata de indepartarea stratului vegetal pana la adancimea din proiect, nivelarea si compactarea solului, asternerea si compactarea straturilor de fundatie.

Urmeaza montarea bordurilor pe fundatie de beton, imprastierea unui strat de nisisp si nivelarea acestuia. Urmatorul pas este stabilirea unei pante cu ajutorul nivelei si asezarea pavajelor dintr-un colt de 90 de grade, pentru a reduce nevoia de taiere a dalelor. Dupa fixarea acestora, urmeaza presararea unui strat de nisip fin, uscat, care este imprastiat cu matura intre rosturi.

Pavajul este apoi tasat cu o placa vibranta si se presara din nou nisip pentru completarea rosturilor, asigurandu-se o legatura intre dale, acest lucru determinand o rezistenta mult mai mare la presiunea exercitata. Un mare avantaj al amenajarii cu pavaje consta in usurinta cu care se realizeaza operatiile de intretinere si reparatie.

Articole similare

Locuitorii din marile orase sunt cei mai tentati sa semneze credite pe care nu le pot plati

RL online

Tot ce trebuie sa stii despre instalatia electrica

Elena Virlan

Aer comprimat uscat, eficient si fiabil pentru cele mai exigente aplicatii

revista de Unelte si Echipamente

Lasă un comentariu