Image default
LifeStyle Retete

Paste cu branza si legume la cuptor

Ingrediente pentru 8 portii:

350 g de farfale
o punga de broccoli – 350 g
o lgt de unt
doua cepe taiate marunt (salote)
o cutie de ciuperci taiate – 240 g
4 cesti de lapte
¼ ceasca de faina
o lg de sare
½ lg de piper proaspat macinat
o punga de spanac – 150 g
150 g de branza Fontina rasa
1/3 ceasca si 2 lgt de parmezan ras

Mod de preparare:

Incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius si unge cu unt o tava. Fierbe pastele conform instructiunilor de pe pachet, si adauga broccoli in ultimele 3 minute, dupa care scurge si adauga-le pe toate in oala. Intre timp, topeste untul intr-un vas adanc si pune apoi cepele si ciupercile, timp de 5 minute, pentru a face un sote.

Intr-un vas de marime medie amesteca laptele, faina, sarea si piperul, adauga-le in primul vas si pune-le la foc mic, amestecand din cand in cand, pana se ingroasa (aprox. 5 minute). Amesteca in spanac si ia-le de pe foc si adauga o cana de fontina si 1/3 de parmezan. Toarna sosul in oala cu paste si broccoli si transfera-le in tava, presarand restul de fontina si parmezan rase. Coace-le pana se topeste branza si incepe sa se rumeneasca, pentru 10 minute.

Dupa toate acestea, lasa caserola sa se raceasca 10 minute, acopera cu folie de plastic si pune-o la frigider pana la 3 zile. In seara cand vrei sa o servesti, scoate caserola din frigider si inlocuieste folia de plastic cu una din aluminiu, coace la cuptorul incalzit la 200 de grade pentru 30 de minute.

Scoate folia si coace din nou pana se rumeneste, 10 minute.

Articole similare

Savoarea si dragostea se intalnesc acum in gustul deserturilor pregatite pentru cei dragi!

casamea.ro

Eficienta sistemelor de incalzire in pardoseala Total Heat!

RL online

79.000 de lei pentru Ion Theodorescu Sion

comunicat de presa

Lasă un comentariu