Image default
LifeStyle

Pasiunea pentru muzica si culoare

Studiaza la Liceul de Muzica „George Enescu” din Bucuresti.

Intre anii 1976-1980 urmeaza studii particulare de arte plastice cu pictorii Gyuri Glauber si Clarette Wachtel.

In 1981, la examenul de stat obtine diploma de licenta in muzica la Conservatorul de Muzica „Ciprian Porumbescu” din Bucuresti, specializare pian.

In 1998 obtine un Master la Universitatea de Arte din Bucuresti cu o disertatie cu subiect interdisciplinar – „Aspecte muzicale in arta lui Paul Klee”.

In 2004 sustine summa cum laude teza de doctorat la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti. Tema este una cu subiect interdisciplinar „Aspecte muzicale in artele plastice”.

Artist complex si intr-o permanenta desavarsire, urmeaza cursuri de specializare:

1988-1999 – Classe de Perfectionnement, pian, cu Harry Datyne, la Conservatoire de Musique, Geneva, Elvetia
1979 – Cu Lev Naumov, pian, Conservatorul de Stat, Moscova
1976 – Cu Carlo Zecchi, pian, Mozarteum, Salzburg, Austria
1984-1988; 1991 – Cu Dr. Dinu Conitz, Sistemul Feldenkreis aplicat in pianistica

A expus in Romania, Elvetia, Canada si SUA.

Despre activitatea artistica a Lenei Vieru Conta vorbesc faptele sau, mai bine zis, succesul de care s-a bucurat de-a lungul timpului atat in muzica, cat si in pictura.

Muzica a reprezentat un domeniu in care a excelat in permanenta, numele sau fiind cunoscut deopotriva in tara si in strainatate.

In tara a sustinut numeroase concerte cu filarmonicile din Constanta, Arad, Ploiesti, Satu Mare sau Craiova.  Intre anii 2002-2007, publicul a putut admira talentul sau unic in recitaluri camerale la Ateneul Roman si la Muzeul George Enescu.

Peste hotare, intre anii 1990-1997, a sustinut acompaniamentul vocal si instrumental pentru Saskatchewan Music Festival si pentru Saskatchewan Concerto Competition din Canada. Totodata, are si colaborari multiple cu Regina Light Opera din Canada.

Intre anii 2000-2001, sustine recitaluri in Franta, la Paris, Fontainebleau si Vichy.

Pictura ii oglindeste personalitatea complexa, trairile, emotiile, experientele de viata.

In 1997 semneaza scenografia si pictura scenica pentru spectacolul „The Most Happy Fellow” pentru Regina Light Opera din Canada. Intre anii 1993-1998 este artist rezident la „Assiniboia Art Gallery” din Regina, Canada.

Are numeroase participari la expozitiile de grup din seria „Art, Candlelight and Jazz” din Regina, Canada, cu lucrari de grafica, pictura, arta decorativa. In 1993 are o expozitie personala la „Accent on Art Gallery” in Canada, cu lucrari de pictura  si arta decorativa. Activitatea sa este plina de evenimente si impliniri artistice, si am enumerate doar cateva dintre ele.

Expozitia „Tempo Rubato” de la Hilton Art Club reprezinta o calatorie in timp, un voiaj fantastic intr-un univers fabulos, in care sufletul simte altceva decat ceea ce vede ochiul.

Fara rigoare, fara constrangeri, insotiti de muzicalitatea formelor si a culorilor, suntem spectatorii unui fenomen extraordinar. Poate ca tocmai aceste minuni create de artisti ne dau masura valorii lucrurilor in viata. Perceptia lor asupra a tot ceea ce ne inconjoara este una poetica, modul lor de exprimare este o veritabila terapie prin frumos, timpul lor este unul cu o curgere armonioasa, imaginatia si inspiratia lor ne incanta pe noi, privitorii.

Experienta intalnirii cu Lena Vieru Conta, dialogul vizual cu lucrarile sale, esenta filozofiei sale ne opresc din zbuciumul cotidian pentru a admira colturi de lume surprinse pe panza.

Artist complex, ne vorbeste prin colaje, pictura, asocieri de materiale dintre cele mai neasteptate despre case care au chip si expresie, intinderi de ape imbracate in dantele si matase sau peisaje construite din motive populare.

Colajele sunt fragmente de ganduri si emotii, calde precum lana sau bumbacul, delicate si nobile, tainice simtiri pe care numai un artist stie sa le surprinda. Universul cromatic este unul incarcat de energii pozitive, regenerator, tanar si plin de prospetime. Lucrarile sale emana viata, bucurie de a trai, o frumusete perena, dincolo de valoarea lor decorativa.

 

 

Articole similare

Rețeta zilei: Prăjitură cu vișine și cremă de iaurt

casamea.ro

(P) Noble Drinks & Networking Events – intalniri lunare de business la Palatul Noblesse – Lifestyle Palace

casamea.ro

Philips Flat TV cu ecran LCD

comunicat de presa

Lasă un comentariu