Image default
LifeStyle Retete

Pasca traditionala cu branza de vaci

Sarbatorile de Pasti fara pasca sunt ca nunta fara lautari. Tocmai de aceea va recomandam o reteta de Pasti foarte usor de preparat: pasca traditionala cu branza de vaci.

Ingrediente:

500 g aluat de cozonac

1 galbenus pentru uns pasca

1 lingura unt sau ulei pentru uns tava

Pentru umplutura ai nevoie de: 1/2 kg branza dulce de vaci, 1 cana de zahar, stafide, 3 oua, putin gris, rom sau esenta de rom.

Mod de preparare:

Umplutura: Freci braza de vaci cu zaharul, stafidele inmuiate in rom, ouale batute spuma si grisul.

Pasca: Imparti aluatul in doua: din jumatate intinzi o foaie cat tava, pe care o asezi in tava unsa cu unt sau ulei, iar din cealalta jumatate impletesti un colac pe care il aranjezi in jurul foii. Torni apoi umplutura. Tot din aluat impletit faci modele pe care le asezi peste umplutura. Ungi pasca cu galbenus si o dai la cuptorul incalzit in preabil, pentru 30-40 de minute, la foc potrivit.

Reteta preluata de pe http://sfatulparintilor.ro

Articole similare

O istorie zbuciumata care aduce aminte de istoria Romaniei

Laura Ilica

Galbiorii, ingredientul secret Electrolux al lunii iulie

casamea.ro

“Vreau sa fiu actrita” cu Anca Sigartau marcheaza deschiderea Festivalului “Teatru pentru viata”

comunicat de presa

Lasă un comentariu