Image default
LifeStyle Retete

Pasca moldoveneasca

Ingrediente:

Aluat:

100 g unt
100 g zahar
100 g smantana
2 galbenusuri
un varf de sare
Drojdie un sfert dintr un pachetel de 25 de grame
250-300 g faina

Citeste si: Pasca traditionala cu branza de vaci

Umplutura de branza:

200 g unt
200 g zahar pudra
9 g albenusuri
1 kg branza de vaci
1 plic zahar vanilat
coaja rasa de lamaie si portocala
9 albusuri + 100 g zahar pudra + 2 linguri faina

Mod de preparare:

Toate ingredientele pentru aluat se amesteca pana se obtine aluatul fraged, se opreste putin din el pentru impletitura de final, iar restul se intinde intr-o foaie.

Foaia de aluat pentru pasca se intinde (si pe pereti) intr-o forma rotunda cu diametrul de 30c, unsa si tapetata cu faina.

Citeste si: Traditii culinare de Paste: Paska (pasca slovaca)

Pentru umplutura:

Untul se freaca cu zaharul pana devine spuma. Apoi se adauga cele 9 galbenusuri pe rand, amestecand bine dupa fiecare.

Branza de vaci se mixeaza cu blenderul sau se trece prin sita. Apoi se adauga si coaja de lamaie si portocala, stafidele si zaharul vanilat.

Albusurile se bat spuma cu cele 100 g zahar si cele 2 linguri de faina, dupa care se adauga compozitiei de branza amestecand usor.

Se toarna amestecul de branza in tava, se impleteste aluatul ramas si se aseaza in forma de cruce la mijloc, se unge cu galbenus si se da tava cu pasca la cuptor la 160 de grade pentru aproximativ o ora.

Reteta preluata de pe www.culinar.ro

 

Articole similare

Cum sa fii un musafir de nota 10

RL online

Cum mentii o locuinta racoroasa, fara aer conditionat?

Ana Mincu

Editura Nemira împreună cu lanțul de cafenele 5 To Go sărbătoresc Ziua Internațională a Cărții

comunicat de presa

Lasă un comentariu