Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Pardoselile reci

Gresia este cel mai bun exemplu de pardoseala rece. Totusi, nu faptul ca gresia intretine frigul face ca ea sa fie potrivita, de pilda, in baie. Motivul pentru care aceasta face sa devina cea mai utilizata pardoseala de baie este acela ca e impermeabila. In baie exista intotdeauna o ocazie ca apa sa cada pe podea, iar gresia face fata de minune acestei situatii.

Afara de faptul ca nu lasa sa treaca apa prin ea, mai conteaza si acela ca gresia se monteaza prin lipire, realizandu-se astfel o suprafata care, desi altcatuita din mai multe placi, poate fi totusi considerata o suprafata continua, deci impenetrabila.

Din aceleasi considerente se opteaza pentru gresie in hol. Mai ales in perioadele ploioase, dar intr-o oarecare masura si-n restul timpului, intram in casa cu incaltarile murdare, iar gresia este pardoseala care face fata cu succes unor astfel de situatii: nu lasa apa sa treaca, nu se umfla (cum ar putea-o face lemnul) si, de asemenea, se poate curata foarte usor, printr-o simpla stergere cu mopul.

Din aceasta descriere se poate intelege inclusiv motivul pentru care gresia se foloseste pe scari, mai ales daca acestea sunt comune mai multor apartamente. Scarile sunt caracterizate, indeobste, printr-un trafic intens si destul de neatent (pe ele se poate circula cu un troller, copii le pot urca si cobora incaltati cu rotile etc.), deci orice alte materiale in afara de gresie, piatra naturala sau mozaic turnat sunt nepotrivite.

Pont

Este si frumos, dar mai ales util sa montati o plinta in partea de jos a peretelui, de-a lungul liniei de intersectie dintre acesta si podea. Mai ales in cazul treptelor, curatarea lor s-ar putea solda cu un exces local de apa care, in absenta plintei, ar putea sa migreze in perete.

Articole similare

Clasic sau modern?

Ana-Maria Oancea

www.casamea.ro si Pro Video iti ofera cadou un DVD

RL online

A facut o pasiune pentru constructii, dupa ce si-a ridicat casa

Costel Popa

Lasă un comentariu