Image default
Home

Pardoseli din bambus

Ca si solutie pentru pardoseli, parchetul din bambus castiga din ce in ce mai multa pupularitate datorita durabilitatii si farmecului sau de necontestat.

Bambusii sunt un grup de plante exotice arborescente. In prezent, se cunosc in jur de 1000 de specii. Dintre toate plantele cunoscute, bambusul are cea mai rapida crestere. Acesta ajunge la maturitate in maximum cinci ani, spre deosebire de arbori, care au nevoie de mult mai multi ani pentru a putea fi taiati.

Lemnul de bambus este folosit atat la placarea pardoselilor, cat si la confectionarea a diferite tipuri de mobilier, accesorii decorative si vestimentare (de la bastoane, jucarii, palarii si pana la instrumente muzicale).

Pardoselile din bambus prezinta o textura bogata, cu dungi subtiri de culori diferite, intrerupte de o serie de noduri. Gama larga de culori ii ofera un avantaj in plus fata de parchetul traditional, permitand multiple modalitati de personalizare. Calitatile acestei invelitori sunt asemanatoare cu cele ale parchetului din lemn masiv sau ale dusumelei din lemn.

Acest tip de pardoseala este usor de instalat si intretinut si ofera o buna rezistenta in timp. Insa trebuie retinut ca bambusul necesita sa fie foarte bine uscat sau tratat in prealabil cu solutii speciale ca sa nu fie infestat de insecte.

Articole similare

Terase si balcoane elegante amenajate cu travertin – de la Algabeth, marmura si granit. Testeaza pe www.hailacasa.ro!

casamea.ro

Cum sa cureti, sa intretii si sa protejezi parchetul

comunicat de presa

Bambus-ul si teak-ul, finisaje exotice pentru pardoseala

Catalina Coca

Lasă un comentariu