Image default
Home

Pardoseli din bambus

Ca si solutie pentru pardoseli, parchetul din bambus castiga din ce in ce mai multa pupularitate datorita durabilitatii si farmecului sau de necontestat.

Bambusii sunt un grup de plante exotice arborescente. In prezent, se cunosc in jur de 1000 de specii. Dintre toate plantele cunoscute, bambusul are cea mai rapida crestere. Acesta ajunge la maturitate in maximum cinci ani, spre deosebire de arbori, care au nevoie de mult mai multi ani pentru a putea fi taiati.

Lemnul de bambus este folosit atat la placarea pardoselilor, cat si la confectionarea a diferite tipuri de mobilier, accesorii decorative si vestimentare (de la bastoane, jucarii, palarii si pana la instrumente muzicale).

Pardoselile din bambus prezinta o textura bogata, cu dungi subtiri de culori diferite, intrerupte de o serie de noduri. Gama larga de culori ii ofera un avantaj in plus fata de parchetul traditional, permitand multiple modalitati de personalizare. Calitatile acestei invelitori sunt asemanatoare cu cele ale parchetului din lemn masiv sau ale dusumelei din lemn.

Acest tip de pardoseala este usor de instalat si intretinut si ofera o buna rezistenta in timp. Insa trebuie retinut ca bambusul necesita sa fie foarte bine uscat sau tratat in prealabil cu solutii speciale ca sa nu fie infestat de insecte.

Articole similare

Sa facem un cadru de usa intr-un perete fals

Constantin Stefan

Culoarea personalitatii tale – GALBEN

RL online

Parchetul rezistent la umezeala

Elena Turcu

Lasă un comentariu