Image default
Amenajare gradina Amenajari Exterioare

Parcul Floral din Paris

Numele plantelor, de pilda (si nu doar al vreunor flori-printese ci, si al multor buruieni ce ne dau mari batai de cap prin gradini).

„Amanunt” hotarator pentru orice impatimit de plante, caci, in opinia mea, cel mai important lucru e sa stii numele si prenumele unei plante. Daca ai acest as in maneca, e usor, dai cautare pe internet, si afli numaidecat tot ceea ce te intereseaza. Altminteri, e calvar!

Mai apoi, inveti multe din felul in care gradinarii insotesc plantele. Vezi, astfel, cine iubeste soarele sau cine se fereste de el. Cine vrea multa umezeala si cine prospera cu radacinile infipte in vreo stanca seaca. Inveti cum poti combina fericit culorile si, la  fel de important, cum sa „te joci” cu taliile plantelor. Cam totul, cum s-ar zice.

Trebuie doar sa ai rabdare si ochi atent. Si o relativ buna conditie fizica, de asemenea. Fiindca parcul are 31 ha, pe care sunt `risipite`  uriase colectii (un exemplu: 650 de exemplare de iris, 250 de varietati de lalele, o colectie importanta de bujori, trandafiri, un `colt` mare cu vegetatie acvatica etc. etc.)

Articole similare

Aranjamente florale de vara

Elena Turcu

Si o camera de camin poate fi aranjata cu stil

casamea.ro

Tehnica plantarii trifoului pitic si a gazonului

RL online

Lasă un comentariu