Image default
Home

Parchet furniruit vs. parchet stratificat

Desi au caracteristici proprii, anumite tipuri de parchet seamana destul de bine intre ele. De exemplu, parchetul furniruit este adesea confundat cu cel stratificat si invers. Iata ce particularitati prezinta fiecare dintre ele si cum poate fi facuta distinctia.

Parchetul furniruit are un strat de lemn foarte subtire. Aparent, efectul vizual este acelasi ca la parchetul stratificat. Pentru a-l recunoaste trebuie privit lateral, masurand stratul de lemn. Parchetul furniruit are aspect placut si pret accesibil.

Citeste si: Diferenta intre parchetul laminat si cel stratificat

Parchetul stratificat este realizat din foite de lemn lipite (de aproximativ 15 mm grosime). In majoritatea cazurilor este slefuit si lacuit si nu mai necesita o alta operatie decat montajul. Panourile se imbina nut-feder sau lock-connect si sunt finisate cu lacuri/uleiuri speciale pentru pardoseli. Rezistenta la zgariere este aproximativ aceeasi ca a parchetului masiv.

Citeste si: Ce tip de parchet este mai avantajos

Parchetul triplustratificat este mai stabil decat cel dublustratificat si, prin urmare, mai scump. Pentru o incapere prevazuta cu incalzire prin pardoseala este de preferat alegerea parchetului stratificat datorita grosimii si stabilitatii, caracteristici care fac posibila montarea pe orice suport. 

Citeste si: Ce tip de parchet aleg romanii pentru amenajare locuintei

Articole similare

Cum scăpăm de umezeala din balcon

casamea.ro

Cum sa creezi un spatiu de relaxare acasa

Elena Virlan

Decoratiuni hand-made pentru Craciun

Catalina Coca

Lasă un comentariu