Image default
Home

Parchet din lemn masiv versus parchet laminat

1. Pretul este un factor, de cele mai multe ori, decisiv.

Parchetul din lemn masiv, sau dusumeaua, costa mult mai mult decat parchetul laminat, iar in functie de esenta pretul variaza destul de mult in categoria lemnului masiv. Pretul sau ridicat, insa, creste valoarea locuintei si rezistenta in timp este direct proportionala cu pretul.

2. Rezistenta in timp trebuie considerata in functie de stilul de viata.

Fiind realizat din lemn preset, parchetul laminat este mult mai rezistent la zgarieturi si uzura zilnica, iar curatarea uzuala se realizeaza usor. Cu toate acestea, are carente la nivel estetic. Parchetul din lemn masiv va prezenta urme de uzura in timp, se zgarie usor si nu rezista la trafic greu, insa din punct de vedere estetic este solutia optima, iar semnele de uzura pot fi speculate in acest sens.

3. Posibilitatile de reparare difera intre cele doua.

Parchetul laminat nu se poate repara, ci trebuie inlocuit. Acest lucru poate reprezenta un avantaj in cazul in care obisnuiesti sa reamenajezi des, insa este un dezavantaj pentru majoritatea. In functie de montaj poti, in schimb, sa schimbi doar piesele uzate.

Parchetul din lemn masiv este pentru “toata viata” si, desi este mai susceptibil la uzura, se poate repara prin raschetare si protectie cu lac sau alte tratamente.

Daca pretul nu este neaparat factorul principal de decizie, atunci alegerea trebuie sa se conformeze stilului principal si trebuie sa ai in vedere directia de amenajare in momentul in care optezi pentru un anumit stil de parchet. Tine minte ca parchetul laminat se poate adapta unei varietati de stiluri, dar niciodata nu poate functiona ideal intr-o camera cu piese scumpe. Daca nu esti omul jumatatilor de masura, parchetul din lemn masiv este o optiune de durata si rafinata in acelasi timp. 

Articole similare

Construirea instalatiilor din cupru

Constantin Stefan

7 tipuri de cazi de baie: avantaje si dezavantaje

Elena Virlan

Ce poti face cu o usa veche

Elena Virlan

Lasă un comentariu