Image default
Home

Parchet clasic sau laminat?

Spre deosebire de parchetul clasic, realizat din lemn masiv, parchetul laminat este realizat din mai multe straturi de materiale fibrolemnoase. Astfel, primul strat, cel inferior, este realizat dintr-o hartie speciala imbibata in rasini, care are ca scop protejarea impotriva umezelii. Apoi, urmeaza un strat de material fibrolemnos sau PAL, o pelicula decorativa ce imita culoarea si consistenta lemnului, iar la suprafata, avem un strat de hartie rezistenta la trafic intens si abraziune. Daca parchetul clasic e impartit si comercializat in placi mici, cel laminat se realizeaza si se vinde sub forma unor scanduri lungi si late. Parchetul clasic are culoarea lemnului din care este realizat, dar cel laminat poate avea orice culoare. Astfel, vei gasi pe piata parchet negru, verde sau albastru, in functie de preferinte si de decorul din camera pe care vrei sa o aranjezi.

Daca optezi pentru parchet laminat, fii atent la calitatea acestuia. In primul rand e importanta grosimea parchetului. Astfel, avem parchet de 6, 7, 8, 9, 10 si 12 mm grosime. Alege grosimea parchetului in functie de tipul de trafic pe care il are zona respectiva: casnic, mediu sau intens.

E important sa fii atent la calitatea de realizare a parchetului, putand gasi placi ieftine dar de o calitate indoielnica. Calitatile parchetului sunt trecute pe ambalajul pachetului. Parchetul laminat este recomandat doar pentru incaperi uscate, nefiind recomandata montarea acestuia in incaperi cu umiditate ridicata.

Articole similare

Pereti falsi din caramida de sticla

Elena Turcu

“MINOTTI BY HERRENDORF”

RL online

Totul despre caminul zodiei Taur

RL online

Lasă un comentariu