Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Panourile solare

Iata cele mai importante informatii despre aceste sisteme, precum si modalitatea de achizitionare prin programul guvernamental „Casa Verde”.

Cu cat scade factura de intretinere?

De obicei, la ofertarea echipamentelor solare se urmareste o rata anuala de acoperire a necesarului. Daca ne referim la instalatiile solare destinate locuintelor individuale, aceasta rata este intre 60% si 70%, in ceea ce priveste partea de apa calda. Cu alte cuvinte, aproape trei sferturi din apa calda pe care o consumati in gospodarie ar putea fi incalzita de catre soare, cu scaderea proportionala a costurilor de intretinere. Iar o instalatie solara are o durata de viata de 20-25 de ani.

Cand apelati la soare, renuntati la lemne?

Nu neaparat. Adevarul este ca echipamentele solare se pot utiliza atat in instalatii individuale, cat si in completarea instalatiilor clasice deja existente, indiferent de combustibilul folosit sau de marca echipamentului pentru incalzire. Ba, mai mult, deoarece instalatia solara poate prepara apa calda doar in conditiile in care exista radiatie solara, e chiar recomandabil sa optati pentru un sistem mixt.

Mai multe informatii in revista „Casa Mea” din luna februarie

Articole similare

Imbunatateste exteriorul casei tale cu ajutorul culorilor

Catalina Coca

Intrunirea comisiei de receptie a lucrarilor

Manuela Buzatu

Modalitati de realizare a economiei de combustibil la utilajele de constructii

revista de Unelte si Echipamente

Lasă un comentariu