Image default
Practic

Organizarea unei “spalatorii” la tine acasa

De cele mai multe ori, spalatoria este intalnita intr-o casa, dat fiind suprafata mai mare si automat, posibilitatea de a avea o astfel de camera. Daca este organizata cum trebuie, o spalatorie poate fi amenajata si intr-o camera mai mica la parterul sau in subsolul casei.

In afara „functiilor” pe care trebuie sa le indeplineasca, un astfel de spatiu are nevoie si de un „look” placut, tinand cont ca activitatile, precum spalatul si calcatul hainelor sau retusarea jucariilor de plus ale micutilor, pot dura cateva ore.

Asadar, daca bugetul va permite, merita sa investiti in spalatorie aproape la fel de mult ca si in restul camerelor. De exemplu, puteti incepe prin a respecta acelasi stil de amenajare pentru a exista o comunicare in toata casa. De asemenea, puteti alege colectii de mobilier nisate, semnate de designeri, dedicate strict acestei intrebuintari. Mobilierul compact cu posibilitatea incorporarii electrocasnicelor sau mobilierul multifunctional cu elemente pliabile sunt foarte folositoare in acest caz.

O alta recomandare este aceea de a alege un mobilier cu multe spatii de depozitare, de diferite marimi si pe diferite inaltimi. In acest fel, organizarea produselor de curatat sau ustensilelor de cusut, dar si a hainelor va fi mult mai usoara.

Daca mobilierul nu va este suficient, nu ezitati sa apelati la cosuri mari si mici sau la cutii. Sunt la fel de folositoare si pot fi mutate cu usurinta dintr-un loc intra-altul. Mai mult, daca spalatoria este amenajata la subsol, asigurati-va ca sistemul de iluminat functioneaza cum trebuie si este indeajuns de puternic. Acelasi lucru este valabil si pentru sistemul de ventilatie.

In plus, daca spatiul este generos, va puteti instala chiar si un televizor, o canapea si o masuta de cafea (un mini-living) pentru a va relaxa in timp ce masina de spalat isi ruleaza programul.

Articole similare

Noua bucatarie a Christinei Applegate

casamea.ro

Cum să-ţi aranjezi hainele mai eficient

casamea.ro

Dormitor inspirat de natura

Ana-Maria Oancea

Lasă un comentariu