Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Organizarea in casa dupa regulile Feng Shui

Exista o serie de aspecte ale vietii considerate a fi cele mai importante, egale cu aspiratiile personale: Cariera, Educatie, Sanatate, Bogatie, Celebritate, Dragoste, Copii, Mentori.

Acestea  sunt asociate, fiecare, cu un punct cardinal si cu locatia din spatiu care corespunde punctului cardinal respectiv.  “De exemplu, Sanatatea este la Est. La analiza, ne vom uita carei locatii din casa ii corespunde Estul.  Daca acolo este baia sau un colt lipsa, este clar ca avem o problema si ca trebuie sa intervenim cu remedii”, sustine specialistul Mariana Iorgulescu. De asemenea, trebuie identificate directiile faste si nefaste ale persoanei. In functie de acestea trebuie alese camerele, directiile de dormit si de asezare la birou. Aceste directii se determina calculand «numarul kua» al persoanei, pe baza datei de nastere.

Practic, analiza se bazeaza pe impartirea spatiului in 9 arii, una dintre metodele de impartire fiind “patratul Lo Shu” . Aceasta presupune aplicarea unei grile cu 9 patrate, peste planul spatiului si determinarea  pentru fiecare a punctului cardinal caruia ii apartine. Mai departe, punctul cardinal determina atat aspiratiile personale, cat si plasarea stelelor zburatoare ale diverselor perioade de timp.

Patratul Lo Shu arata astfel:

Sud Est

Sud

Sud Vest

 
 
 

Est

Centru

Vest

 
 
 

Nord Est

Nord

Nord Vest

 
 
 

 

Aceasta grila este cea care permite specialistului FS sa centralizeze toate informatiile necesare analizei spatiului si sa identifice toate influentele energiei.  “Pentru o buna analiza, insa, toate informatiile de mai sus trebuie completate cu cele  referitoare la influenta celor 5 elemente – Apa, Lemn, Foc, Pamant, Metal, elemente reprezentate atat prin punctele cardinale, cat si prin obiectele care se afla in casa. De exemplu, Sudul are energia Focului, iar Sud-Estul energia Lemnului. Televizorul reprezinta elementul Metal, iar Plantele elementul Lemn. Stelele zburatoare, au si ele energia unui anumit element : numarul 3 are energia Lemnului, iar numarul 8 are energia Pamantului“, sustine Mariana Iorgulescu.

Practic, o buna echilibrare FS trebuie sa aiba in vedere absolut toate elementele mentionate (curgerea energiei, influenta stelelor zburatoare, cele 8 aspiratii personale si  directiile personale), si in plus,  sa asigure o armonizare cat mai buna a celor 5 elemente si a celor 2 tipuri de energie: Yin  si Yang precum si sa identifice directiile afectate de perturbatorii anuali si sa le contracareze efectele.

In cazul in care locuinta nu a fost decorata si amenajata de la inceput in stil Feng Shui, exista remedii care, amplasate in puncte cheie, vor restabili armonia si vor aduce bunastarea in viata proprietarilor.

Specialist Mariana Iorgulescu: mariana. [email protected]

 

Articole similare

Piata constructiilor depinde de „Prima Casa“ si de reabilitarea energetica

RL online

Sfaturi practice pentru efectuarea lucrarilor de zugravit – Vopsea lavabila pentru exterior distribuita de ColorMagic.ro

comunicat de presa

Ce hidrofor aleg?

Ema Brumareanu

Lasă un comentariu