Image default
Practic

Ordine in camera copilului? Se poate.

Stim deja ca cei mici nu sunt niste impatimiti ai ordinii. Dimpotriva, hainutele si jucariile lor sunt mereu imprastiate in toata camera si nu numai.

Ei bine, chiar daca prin joaca (si, ca atare, prin dezmembrarea/mutarea jucariilor), prichindelul isi dezvolta multe abilitati, totusi, il putem invata cateva reguli de disciplina. Ideea e sa nu ii interzicem initiativa de a se imbraca singur sau de a explora lucrurile din camera lui, ci sa il obisnuim ca, dupa fiecare initiativa a lui sau “atac” asupra hainelor si jucariilor, sa le aranjeze la locul lor.

Citeste si: 10 idei jucause de depozitare pentru camera copilului

E adevarat, copilul nu are criterii sau repere clare cu privire la modul de aranjare sau ordonare a lucrurilor. In acest punct, ii putem veni in ajutor. De exemplu, daca dulapul celui mic este foarte incapator, putem folosi numeroase organizatoare si cutii/cosuri pentru haine, accesorii si jucarii. Daca prichindelul este deja la scoala sau stie sa citeasca, se pot lipi etichete pe cutii cu obiectele care trebuie depozitate in ele. In acest fel, micutul va sti unde sa isi puna o anumita jucarie sau de unde sa o ia atunci cand are chef sa se joace.

Citeste si: Accesorii simpatice pentru depozitarea jucariilor

Fiind disponibile in diferite forme si marimi, cutiile, cosurile si organizatoarele sunt o achizitie foarte practica, permitand depozitarea si ordonarea tuturor hainutelor, accesoriilor si jucariilor.

 

Articole similare

Uscatoare de rufe cu design creativ

Elena Virlan

Bucataria inteligenta

Madalina Craciun

12 idei de depozitare pentru camerele mici de copii

Elena Virlan

Lasă un comentariu