Image default
LifeStyle

Obiecte minunate de decor facute din par de om

Azusa Murakami si Alexander Groves de la Studio Swine sunt specializati in gasirea de modalitati prin care sa transforme gunoiele in comori minunate de design. In trecut, acestia au creat mobila din gunoiul din Sao Paulo, au facut scaune din aluviuni si alge si chiar o serie de scaune personalizate create din conserve de aluminiu aruncate.

Pentru cel mai recent proiect al celor doi, Studio Swine renunta la gunoaie pentru un alt gen de resturi: parul uman. Folosind parul cazut, acestia au creat Autostrada Parului (Hair Highway), o serie minunata de obiecte care arata de parca ar fi fost facute din lemn tropical.

Ca parte a unui rezidentiat de cini luni, Murakami si Groves si-au petrecut timpul investigand industria globala de par care este centrata in China, au mers pana in provincia Shandong pentru a vizita cea mai mare piata de par uman. Acestia au realizat nu doar ca acesta nu este un material lipsit de valoare, dar este un material cu posibilitati aproape infinite.

De ce par: Cu populatia globala care se presupune ca va creste peste 8 miliarde in urmatorii 15 ani, parul uman ar putea fi o resursa sustenabila. Acesta creste de 16 ori mai repede decat lemnele de esenta tare si este incredibil de puternic. In ciuda acestor avantaje, exista momentan foarte putine feluri in care parul este folosit in vest in afara de peruci.

O colectie de vase si obiecte mici precum cutii si piepteni, care ar arata foarte bine in orice casa, facuta de Hair Highway e demonstratia faptului ca parul are utilizari incredibile. Amestecate cu rasini si vopsea, fiecare dintre obiectele din colectie arata de parca ar fi sculptat in lemn sau os sau din carapace de broasca testoasa desi au fost produse mult mai ieftin.

 

Articole similare

Cum să purificăm apa de băut

casamea.ro

Ce trebuie să știi despre implanturile dentare

comunicat de presa

Masuta de cafea-acvariu

Elena Virlan

Lasă un comentariu