Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Obiecte de decor care schimba atmosfera

La crearea unui decor cald, primitor si totodata personalizat contribuie nu doar piesele de mobilier, ci si accesoriile sau decoratiunile. Uneori, efectul acestora este de-a dreptul surprinzator.

Se spune ca personalitatea unui om se poate deduce din modul in care si-a amenajat casa. Un decor cald, in culori pastelate sau continand obiecte cu motive florale, indica o persoana gingasa, optimista, care iubeste natura. La prima vedere pare greu sa gasesti acele lucruri care sa te reprezinte intocmai, dar cu un pic de curaj si imaginatie poti realiza o ambianta primitoare, confortabila si care sa reflecte felul tau de a fi.

Iti sugeram sa pornesti de la culori. Vopseste peretii intr-o nuanta deschisa, si nu in culori tari, care creeaza o atmosfera oficiala sau, cel putin, mai sobra. De exemplu, peretii finisati in verde deschis au un efect calmant si stimulativ, foarte benefic pentru persoanele creative. Pentru a merge pe aceeasi linie, alege canapeaua si fotoliile cu tapiterii in culori vii, cu modele florale sau chiar in dungi. Iti spunem si un secret: corpurile de mobilier albe sunt foarte potrivite in acest caz.

Daca ai terminat cu zugravitul si mobilatul, urmeaza etapa de decorare. Pe langa rolul functional si estetic, accesoriile si obiectele de decor te ajuta sa dai o nota originala incaperii. Expuse in locuri potrivite, vor deveni puncte de atractie. De exemplu, deasupra unei servante sau unui dulap poti expune lumanari, veioze, fotografii. Un “look” aparte vei obtine cu ajutorul tablourilor de diverse dimensiuni si pozitionate neliniar. Este indicat ca acestea sa aiba un punct comun – de exemplu, sa propuna imagini cu motive florale sau vegetale, chipuri umane etc. Poate nu o sa-ti vina sa crezi, dar vor capta foarte repede atentia.

Articole similare

Capricorn 6-12 octombrie

Dani Belea

Creditul “Casa de Treaba”

RL online

Concurs special Casa Mea. Participă și poți câștiga un aspirator de ultimă generație marca Rowenta

casamea.ro

Lasă un comentariu