Image default
Amenajari case Amenajari Interioare

O resedinta cocheta in apropiere de San Francisco

Locuintele vechi din Marin County, California, ofera multe provocari designerilor si arhitectilor. Restaurarea sau reamenajarea lor tinand cont de tipologia caselor din zona, dar si de peisajul natural reprezinta cerinte esentiale.

Din aceasta categorie face parte si casa din imagini, o cabana veche, construita in anii ’20. Proiectul de reamenajare a fost realizat de Richard Architects. Locuinta este in forma de L, iar aceasta dispunere a „dictat” compartimentarea interioara. Culorile fatadei sunt discrete pentru ca locuinta sa se integreze armonios in natura.

Interesanta este solutia care s-a gasit pentru garaj. Acesta a fost creat prin saparea intr-un mic deal, sub nivelul casei. Pe acoperis a fost realizata o suprafata plata, pe care a fost creat un spatiu de joaca si care reprezinta un fel de podium pentru nivelul principal.

In interior, s-a obtinut o inaltime mai mare a zonei de zi fata de cea de noapte (incaperile de la etaj) pentru a creste senzatia de volum in living, care ocupa o suprafata redusa. Pe una dintre laturile casei (partea mai scurta a literei L) se afla doua dormitoare.

Acoperisul cu inaltimi inegale (care surprind placut peisajele din apropiere) adauga volum si lumina incaperilor mai mici. Decorul este cald, echilibrat si elegant. Finisajele si mobilierul sunt realizate din materiale naturale, simple, in culori calde sau in nuante pastelate.

 

Articole similare

Cum să amenajezi un colţ de citit cozy

Lucia Lazar

Pregateste-ti casa de sarbatoare!

Elena Virlan

Simulator de culori pentru acoperisuri si fatade: alege cum va arata casa ta de vis!

casamea.ro

Lasă un comentariu