Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Ce tip de perna ti se potriveste

Printre factorii care conduc la obtinerea unui somn sanatos se numara si achizitionarea unor perne bune si adaptate modului tau de a dormi.

Pernele uzate diminueaza semnificativ calitatea somnului, iar uneori sunt responsabile si pentru dureri de umeri si de spate, de alergii sau probleme respiratorii. Este benefic sa alegi pernele in functie de pozitia in timpul somnului. Daca dormi pe o parte sau pe spate, ai nevoie e o perna inalta, daca dormi pe burta, cel mai indicat e sa alegi o perna joasa. O perna buna umple spatiul liber dintre gat si umar.

Copiii mai mici de doi ani ar trebui sa doarma fara perna, iar dupa varsta de doi ani sa utilizeze perne speciale pentru varsta lor, care sunt mai mici si mai subtiri decat cele destinate adultilor.

Perna are rolul de a sustine capul si gatul, iar daca este folosita timp indelungat isi pierde aceasta functie. Cele mai indicate sunt pernele umplute cu fulgi sau cu puf deoarece mentin pozitia corecta a coloanei vertebrale, ajuta corpul sa se relaxeze si imbunatatesc circulatia faciala. Inaltimea optima a pernei este de 10-15 cm.

Durata de viata

Pernele din fulgi rezista in jur de opt ani, cele din puf au o durata de viata de cinci ani, iar cele realizate din diverse materiale rezista in jur de doi ani.

Articole similare

Un spatiu mic si foarte frumos

Laura Ilica

Casa lui Leonardo DiCaprio din Malibu

Elena Virlan

O casa de vis la tara

Elena Virlan

Lasă un comentariu