Image default
Proiecte si randari Solutii Constructive

O oaza de relaxare in plin peisaj urban

Desi a fost amenajata in mijlocul orasului, pe un teren inconjurat de blocuri, totusi gradina din imagini reprezinta un veritabil spatiu de relaxare.

Proprietarii acestui imobil si-au transformat suprafata din jurul casei intr-o mica gradina urbana. Crearea unor zone bine delimitate vizual, care sa le ofere intimitate si liniste necesare relaxarii si plantarea a cat mai multe flori, in culori diferite si cu inflorire pe tot parcursul anului, adica de primavara si pana toamna tarziu, s-au numarat printre primele lor obiective.

In peisaj sunt prezente specii de flori si plante perene, care implica lucrari minime de ingrijire. Spatiile „acoperite” permit locatarilor sa stea la o cafea impreuna cu prietenii, sa citeasca relaxati intr-un sezlong sau sa ia masa pe terasa cu familia, „ascunsi” de privirile vecinilor.

Gradina se compune din trei zone care inconjoara casa, astfel: partea dinspre strada, orientata catre nord, cu multa umbra, data de cladirile din jur si de arborii stradali (25 de metri patrati); partea laterala, dinspre blocul inalt invecinat (40 de metri patrati); partea din spatele casei, orientata spre sud (90 de metri patrati).

Dintre plante, intalnim iedera si glicina (de culoare mov), ce acopera pergola din spatele gradinii. Gardul viu, care delimiteaza casa de cladirile vecine, este realizat din tuia. Gradina beneficiaza de un sistem de udare/stropire automat, ce tine sub control permanent umiditatea necesara fiecarui tip de planta. Desi au existat unele dificultati, cum ar fi solul slab sau zonele umbrite din cauza cladirilor inalte din apropiere, totusi rezultatul final satisface in totalitate asteptarile beneficiarilor.

Pe spatiile libere (intre gardul viu si pergola) sunt plantate nenumarate flori: liliac mov, trandafiri, hortensii, flori de primavara (zambile, lalele, narcise) si arbusti decorativi.

In spatiul dintre terasa si gardul viu pot fi admirate numeroase plante, cum ar fi: liliac alb, trandafiri inalti, arbusti decorativi. Pe partea laterala, de la arcada pana la terasa, exista o specie de trandafiri cu inflorire pana toamna tarziu.

Amenajare: arh. Anca Mihaela Constantin, tel.: 0728-468.146

 

Articole similare

Din ce se face magazia de gradina?

Dan Mazilu

Vila P+1E

RL online

Kit-uri de control Trimble Ready instalate din fabrică pe excavatoarele Hyundai

casamea.ro

Lasă un comentariu