Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

O noua viata intr-un apartament nou

Asta pentru ca, desi planuisera sa cumpere un apartament finisat, au ajuns sa intre in posesia unuia amenajat: “Am analizat temeinic oferta de pe piata si am cantarit foarte bine lucrurile inainte sa luam o decizie asupra tipului de apartament pe care urma sa il cumparam.” Cu aceasta marturisire a inceput discutia mea cu proprietarii locuintei din imagini, Aura si Valentin Anghel. „Ne-am propus sa avem rabdarea de a cauta mult, pentru ca mai tarziu sa nu regretam alegerea facuta. Ne-au interesat in special apartamentele cu trei camere, deoarece avem si un copil. In principiu, ne doream un apartament amplasat intr-un ansamblu rezidential nou, ca sa nu fim nevoiti sa il renovam, cu facilitati in zona: scoala, gradinita, supermarketuri.”

Prin intermediul unor cunostinte care lucreaza in domeniul imobiliar, au aflat de complexul rezidential Evocasa Armonia si, intrucat descrierea le-a trezit interesul, l-au vizitat. Dupa ce au vizionat cateva imobile, le-a fost prezentat si acest apartament de tip showroom, amenajat de un designer de la firma Lemon Design: „Luasem in calcul multe aspecte, cum ar fi locatia, facilitatile, suprafata, finisajele, dar nicio clipa nu ne-am gandit sa cumparam un apartament gata amenajat. Si eu, si sotia (mai ales ea) am fost incantati de stilul modern, aerisit si simplu al locuintei, de cromatica ei si ne-am dat seama ca aceasta corespundea foarte bine cu gusturile, dar mai ales cu stilul nostru de viata. Am studiat atent apartamentul si am constatat ca nu era nimic de schimbat la nivel de finisaje. Ne placea inclusiv bucataria de tip open space, chiar daca noi nu prea gatim. Cu alte cuvinte, am descoperit ca ceea ce vedeam era exact ceea ce ne placea si aveam nevoie”.

Chiar daca pentru sotii Anghel aceasta locuinta a fost „dragoste la prima vedere”, asa cum le place lor sa glumeasca, totusi simtul practic i-a impiedicat sa ia decizia finala in acel moment. S-au intors acasa, au calculat si iar au calculat, pentru a vedea daca merita din punct de vedere financiar sa achizitioneze un apartament amenajat si partial utilat.

Proprietarii considera ca peretii 100% albi sunt reci si impersonali. In schimb, sunt incantati de tapetul din zona de zi, care personalizeaza incaperea si care totodata scoate in evidenta mobilierul.

Deoarece tablourile sunt mai greu de integrat in decorul dormitorului matrimonial, unul dintre peretii acestei incaperi a fost acoperit cu tapet. Acesta anima amenajarea, compusa din putine elemente.

Decorul din dormitor prinde viata cu ajutorul textilelor roz, lila si mov.

Astfel, s-au interesat de pretul mobilierului, accesoriilor si aparatelor electrocasnice, pentru a vedea la ce suma se ridica si daca ar fi fost aceeasi cu cea pe care ar fi dat-o daca si le-ar fi cumparat singuri. E adevarat ca pretul era cam mare, dar au pus in balanta si faptul ca aceasta alegere i-ar scuti de pierderea timpului cu alergatul prin magazine si amenajarea pe cont propriu. In cele din urma, au constatat ca beneficiile erau mai multe si au decis sa il cumpere, iar norocul le-a suras, avand in vedere ca imobilul nu a fost vandut.

Daca stilul de amenajare a fost pe placul ambilor soti, in schimb, la capitolul culori s-au creat preferinte. De pilda, zona de zi este preferata de sot, caruia ii place mult culoarea maro, iar decorul din dormitorul matrimonial i se potriveste ca o manusa sotiei, care cocheteaza cu lila si mov. Si fetita lor, Sara, este incantata de camera ei, amenajata cu mobilier de la aceeasi firma, Lemon Design, si accesorii de la Ikea.

Desi l-au cumparat in urma cu doua luni, totusi sotii Anghel nu s-au mutat inca in noul camin: „In ultima vreme am fost foarte solicitati la serviciu si nu am reusit sa ne cumparam combina frigorifica si masina de spalat rufe. Restul achizitiilor reprezinta maruntisuri. Abia asteptam sa ne aducem lucrurile si sa ne simtim din nou acasa”.

Articole similare

rePly – mobilier din placaj reciclat

Alexandra Petraru

Oscilezi intre a cumpara un apartament sau o casa? Afla care sunt beneficiile si dezavantajele traiului la bloc

comunicat de presa

5 greseli pe care designerii nu le pot trece cu vederea

Ana Mincu

Lasă un comentariu