Image default
Legislatie Solutii Constructive

O noua lege in privinta contoarelor

Implementarea contoarelor inteligente este in perspectiva inca din anul 2009, cand Uniunea Europeana a intocmit un pachet legislativ care prevedea ca, pana in 2020, 80% dintre consumatorii de electricitate din fiecare stat membru ar trebui sa aiba un astfel de contor instalat, daca studiile de fezabilitate demonstreaza nevoia unei asemenea schimbari. Termenul limita pentru analiza pietei era septembrie 2012, iar acum, cu o luna mai tarziu, s-a finalizat si raportul pentru Romania.

„AT Kearney a finalizat studiul de fezabilitate privind implementarea in Romania a contoarelor inteligente pentru masurarea consumului de energie, in cadrul unui program derulat de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare”, arata oficialii companiei.

Contoarele inteligente nu sunt recomandate pentru gaze si caldura

Recomandarea studiului pentru Romania a fost implementarea contoarelor inteligente pentru consumatorii de electricitate, iar pentru cei de gaze, instalarea va fi optionala si va ramane la latitudinea companiilor de utilitati dispusi sa faca acest lucru. Pentru caldura, instalarea de contoare inteligente nu este recomandata. Asadar, schimbarea poate sa inceapa. Modificarile nu vor fi deloc mici. In primul rand, nu va mai exista nicio vizita de citire din partea angajatilor de la companiile de utilitati. Contoarele inteligente permit citirea de la distanta a consumului, iar acest lucru se poate face o data pe ora sau chiar mai des. Cu toate ca implementarea nu este una facila, beneficiile ar trebui sa fie pe placul consumatorilor.

Cititi articolul integral pe www.imopedia.ro

Articole similare

Reaparitia investitorilor imobiliari: se misca piata imobiliara?

RL online

Cum fixezi bustenii in pamant?

Dan Mazilu

Fii complet acoperit!… cu Metigla, tigla metalica de la Coilprofil.

RL online

Lasă un comentariu