Image default
Amenajari Interioare

O noua editie a Targului Maison&Objet

Si pentru ca septembrie se apropie, arunca o privire asupra inspiratiilor si trendurilor din acest sezon, ca sa stii ce sa nu ratezi la targ!

Targul Maison&Objet este cel mai important rendez-vous profesionist in materie de decoratiuni, asa ca trebuie sa afli care sunt tendintele din a doua jumatate a anului in ceea ce le priveste. Singularitatea este tema pe care Maison&Objet a ales-o pentru aceasta toamna, din nevoia din ce in ce mai mare a oamenilor de a se distinge intre ei, de a iesi din uniformizarea in masa, de a scapa de banal. Fiecare dintre noi incearca pe cat posibil sa se indeparteze de conceptul „la fel peste tot”, fiindca vrem sa ne afirmam independenta si personalitatea in privinta stilului, gusturilor si lifestyle-ului. Dorinta de a fi altfel, incomparabil, se manifesta de ceva vreme in design, luand forma unor trenduri si coduri ce inlatura prozaismul. Iar acestea au la randul lor simboluri care sporesc diversitatea in arta de a trai, tinandu-le la distanta de conformism.

Un exemplu il da François Bernard, care organizeaza pavilionul trei din Maison&Objet sub semnul sportului, in ideea ca acesta din urma este un domeniu inspirational pentru designul de interior. Terenul de sport emana o energie care poate revitaliza formele, ele parasind astfel, prin intermediul graficii si materialelor, sfera contururilor drepte si ingustimilor dificile. Varietatea sporturilor provoaca la jocuri neobisnuite, iar noile tehnologii sunt utilizate pentru a realiza piese extrem de functionale si nonconformiste. Vitra, Moroso, Plank, sunt cateva dintre companiile care vor expune la standuri creatii care sa sustina aceste idei. Pavilionul doi va fi guvernat de conceptul de cuplu, care intr-o lume plina de singuratate, vine ca o salvare a oamenilor si, implicit, presupune o inlantuire si o imbinare a obiectelor. Rezulta deci o estetica a intalnirilor armonioase dintre materiale si culori. Designeri ca Sam Baron, Elad Barouch, Ronan&Erwan Bouroullec sau Elsa Lambinet pentru Baccarat isi vor prezenta lucrarile in pavilionul dedicat cuplului.

O alta directie pe care se merge este cea a accentuarii valorii emotionale a unui lucru. De la gablonzuri la jucarii, de la raritati la obiecte simpliste, orice poate capata un aer pretios, chiar bizar, transformandu-se in elemente care sa starneasca placere si dorinta. Este deci vorba despre un alt trend care vine in completarea temei centrale a targului, de a reliefa individualitatea si a de a conferi personalitate spatiului.

Maison&Objet pregateste si numeroase intalniri, expozitii si conferinte in cele opt pavilioane, iar vizitatorii vor fi cu siguranta si de aceasta data fascinati de punerea in scena a unor decoruri fabuloase, ce transforma evenimentul intr-un fenomen social sofisticat.

Material preluat din revista Caminul, septembrie 2011

Articole similare

Care sunt cele mai folosite stiluri de amenajare a locuintei

casamea.ro

casamea.ro si PRO VIDEO iti ofera un DVD daca te inscrii la newsletter

RL online

Renovarea unui apartament mic dintr-un bloc vechi

Elena Virlan

Lasă un comentariu