Image default
Practic

O logie inchisa cu tamplarie, amenajata altfel!

Fie din reale necesitati functionale sau doar din obisnuinta de a ne inchide apartamentele spre exterior, multe dintre balcoanele si logiile noastre sunt inchise cu geamuri termoizolante si transformate in spatii de depozitare. Noi spunem ca este pacat sa renuntam la un spatiu de relaxare, plin de lumina, care poate fi amenajat cu bani putini. Iata o idee de amenajare „altfel” a unei foste logii care a fost inchisa.

Ideea din imagini este foarte potrivita daca ai inchis cu tamplarie o logie fara parapet, astfel incat sa te poti bucura de priveliste pe toata inaltimea. Mai mult, costurile de amenajare vor fi extrem de reduse si poti pune in aplicare ideea si in spatii cu forme atipice. Acest lucru nu inseamna ca intr-un balcon cu parapet nu poti obtine aceeasi senzatie de confort. Ba mai mult, va fi un spatiu mai sigur pentru copii.

Ieftin, dar cu miros de vacanta

Amenajarea consta in crearea unei zone tip „lounge”, cu foarte multe perne decorative asezate direct pe pardoseala. Bineinteles, recomandam sa utilizezi o mocheta sau un alt material comod, care sa nu te forteze sa stai cu picioarele pe o suprafata rece. Mai mult, este indicat sa acoperi in totalitate suprafata balconului.

Daca vrei sa mergi cu un pas mai departe, poti sa te simti realmente ca in vacanta daca decizi sa montezi un hamac. Acesta se potriveste de minune intr-un spatiu lung si ingust, asa cum sunt majoritatea balcoanelor. Noi iti recomandam sa alegi unul din material textil, fara intarituri la capete, astfel incat sa nu ai senzatia ca acesta va ocupa tot balconul.

Loc de stat, dormit, citit…

…sau, mai bine spus, loc de petrecut timpul liber, asa va deveni micul tau balcon. Amenajat nepretentios, intr-un stil relaxat, acesta poate deveni noul tau loc preferat din interiorul casei. Aici poti bea cafeaua dimineata, iti poti incepe ziua practicand cateva minute de meditatie, poti dormi la pranz in zilele lenese de weekend, poti citi cartea preferata sau poti sta cu prietenii la o sueta. Mai mult, poti sa-ti iei laptopul cu tine atunci cand vrei sa faci o pauza de la lucrul la birou.

Spatiu de joaca pentru copii

Fiind atat de simplu amenajat, cu elemente care se pot reorganiza oricand (pernele), noul tau balcon poate juca cu succes rolul unui spatiu de joaca pentru copii. Regula numarul 1 este indeplinita si anume pardoseala „calda” si usor de intretinut, mai ales daca optezi pentru mocheta. Aceasta versatilitate te va face sa spui adio camerelor pline cu jucarii, iar noi stim ca, in secret, asta isi doresc toate mamicile. In plus, cei mici pot avea un loc in care sa-si invite prietenii, fara a-i deranja pe cei din jur.

Sursa foto: www.design-homes.ru

Articole similare

Inovatie, trend, lifestyle

Ana-Maria Oancea

Reamenajare completa a locuintei

Laura Ilica

Livingul viitorului – mari spatii goale

Ion Diamandi

Lasă un comentariu