Image default
Amenajare dormitor Practic

O imagine noua pentru dormitorul matrimonial

La aceasta atitudine contribuie si functia principala a acestor camere: multi proprietari considera ca nu este necesar ca intr-o camera destinata odihnei sa se investeasca prea multi bani. Ei sunt de parere ca mobilierul strict necesar de o calitate inferioara sau medie este suficient pentru a amenaja o astfel de incapere, iar partea substantiala a bugetului trebuie sa fie directionata spre camerele expuse, cum este livingul.

Exista insa si o alta categorie de proprietari, anume cea care ii include pe cei care considera ca locuinta trebuie amenajata, in primul rand, pentru propriul lor confort si abia dupa aceea se gandesc si la impresia facuta celorlalti. Acestia acorda aceeasi importanta tuturor incaperilor, pentru ca ei isi doresc ca fiecare coltisor al casei lor sa le provoace incantare. In consecinta, repartizarea bugetului este una echilibrata pentru ca fiecare camera sa pota beneficia de resurse financiare suficiente in vederea dobandirii unei imagini de final deosebite.

Acest criteriu a fost cel dupa care s-au ghidat si proprietarii apartamentului pe care il prezentam aici. Niciuna din incaperile locuintei nu a fost impinsa in planul secund al interesului atunci cand a fost proiectata reamenajarea locuintei. Mai mult decat atat, au fost stabilite, inca de la inceput, cateva idei care au guvernat reamenajarea, idei care au fost pastrate si aplicate cu rigurozitate de la inceputul pana la finalul lucrarilor.

In living si in dormitorul matrimonial s-a dorit a amenajare relativ minimalista, in care accentul sa cada pe corpurile de mobilier si pe obiectele decorative de colectie, asa cum sunt statuetele africane.

In cele ce urmeaza ne vom opri asupra dormitorului matrimonial pentru a urmari etapele care au condus la imaginea finala a acestuia. Mai intai de toate, au trebuit gandite elementele care sa asigure confortul camerei. Pentru aceasta a fost izolat termic peretele exterior, iar fereastra a fost inlocuita cu una termoizolanta. O a doua masura in acest sens a fost de ordin structural: accesul la debaraua din vecinatatea dormitorului a fost modificat. Initial, usile de acces se aflau in vestibul. Ele au fost eliminate, iar in golul rezultat a fost construit un perete din profile metalice si placi din gips-carton. In schimb, peretele din caramizi BCA care separa debaraua de dormitor a fost demolat. In spatiul debaralei a fost amplasat un dressing, construit pe comanda dupa planurile proprietarilor. Astfel, camera a fost degrevata de un corp de mobilier masiv care si-ar fi gasit loc cu greu in cei 9,77 mp ai ei.

Etape de lucru:

  1. La inceputul lucrarilor au fost montate ferestrele termoizolante in tot apartamentul. Si dormitorul matrimonial a trecut prin acelasi proces. Imediat dupa montaj au fost facute reparatii la glafurile afectate.
  2. Peretele pe care se gaseste fereastra este si singurul perete exterior al camerei. S-a decis ca acesta sa fie izolat termic in intregime. Pentru aceasta a fost aplicat un strat de ipsos adeziv cu ajutorul gletierei zimtate.
  3. Pe patul de adeziv special au fost aplicate placile de polistiren expandat. Au fost folosite placi cu grosimea de 3 cm. Acestea au un randament deosebit, economiile cu incalzirea pe timpul iernii putand sa ajunga pana la 40%.
  4. Usile debaralei au fost eliminate, iar peretele dintre ea si dormitor a fost demolat. In golul rezultat in urma eliminarii usilor a fost construit un perete din gips-carton si profile metalice.
  5. In spatiul fostei debarale a fost montat un dressing ale carui usi de acces se afla in dormitor. Usile poseda un sistem culisant si sunt impartite in patru panouri verticale, dintre care doua sunt din oglinzi.
  6. A fost achizitionat un pat de mijloc din ratan, iar pe peretele pe care acesta a fost amplasat au fost suspendate doua policioare. Ele servesc drep suport pentru diferite obiecte decorative.
  7. Singurul corp de mobilier care se mai gaseste in dormitor este o comoda pe care a fost asezat televizorul. Pe glaful inferior al ferestrei a fost montat un blat de mari dimensiuni pentru ca pe el sa poata fi asezate jardiniere cu flori.

Articole similare

Cum să montezi plăcile ceramice

casamea.ro

Cum poti inveseli decorul cu bani putini

Elena Virlan

Cum ne personalizam living-ul?

RL online

Lasă un comentariu