Image default
Amenajare gradina Amenajari Exterioare

O gradina ca un colt de rai

Cu siguranta, persoanele care iubesc natura si viata tihnita intr-o casa pe pamant vor indragi o casuta cu gradina aproape de padure, cum este cea din imagini.

“Tabloul” pare desprins dintr-o poveste: o casa de vara cocheta, inconjurata de copaci batrani, care umbresc aleile serpuite din piatra. Pe marginea aleilor sunt plantate diverse specii de flori de primavara in culori vii.

Aceasta gradina apartine lui Avis Vesely din Maryland. Casa si spatiul verde din jur (vezi galeria foto) se afla langa un lac foarte mic din zona golfului Chesapeake. Locatia este una foarte indragita de proprietara, pentru linistea si aerul curat pe care le ofera. In plus, in aceasta zona exista o multime de polenizatori si pasari care se bucura de plantele native.

Avis s-a gandit la proiectul de amenajare al gradinii pe parcursul unei ierni, iar in perioada imediat urmatoare si-a pus in practica ideile. Avand in vedere ca iubeste foarte mult plantele, a cultivat numeroase soiuri de ierburi si flori, cum ar fi: iris si pachysandra, crocus, zambile, ciubotica cucului, foxgloves, piersic si altele. Dorinta proprietarei  a fost sa creeze un mic paradis verde, in care sa se bucure de viata impreuna cu nepotii ei.

Articole similare

Pregătiţi grădina pentru sezonul rece!

Lucia Lazar

Idei si solutii de amenajare pentru gradini mici. Partea a III-a

Elena Virlan

Mic refugiu în natură

casamea.ro

Lasă un comentariu