Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

O garsoniera devenita apartament cu 2 camere in tonuri lila

Printr-o idee geniala de design, o garsoniera s-a transformat, prin reamenajare, intr-un apartament de 2 camere complet functional. Decorat in stil clasic, glamour, locuinta in tonuri neutre primeste o pata de culoare prin intermediul nuantelor de lila.  

Pentru reamenajare, designer-ul a avut la dispozitie o garsoniera destul de generoasa, cu o suprafata de 46 mp, de tipul celor pe care le putem intalni foarte des in blocurile noi care incearca sa aduca confort sporit apartamentelor cu o singura camera.

Atuurile spatiului sunt reprezentate de o bucatarie deschisa cu dimensiuni generoase care permite amenajarea unui loc de luat masa, o depozitare incapatoare unde s-a realizat un dressing de vis si o baie spatioasa.

2 camere pentru o familie tanara

Fiind destinat unei familii tinere fara copii, arhitectul a fost pus in dificultatea de a asigura intimitate membrilor familiei, desi spatiul pus la dispozitie avea o singura camera. Ideea geniala a designer-ului a fost impartirea living-ului in doua zone functionale separate printr-un perete de sticla cu doua usi glisante. In spatele partii fixe se ascunde patul, acesta ocupand adancimea intregii camere. Interesant este ca, desi nu exista spatiul de la “capatul patului”, zonele laterale sunt generoase, permitand inclusiv un plus de depozitare. Cele doua usi permit fiecarui locuitor sa iasa din dormitor inspre zona de zi.

In urma deciziei de a crea o noua camera, spatiul destinat living-ului nu este tocmai generos, insa acest lucru este compensat de dining-ul amplu, luminos. Cu toate acestea, suprafata ramasa permite amplasarea unei canapele comode si a unui televizor suspendat, tip plasma.

Tonuri de mov pentru un psihic sanatos

Alegerea culorii mov a fost determinata de proprietatile terapeutice ale culorii, despre care se spune ca ajuta sistemul nervos, inducand o stare de calm. In plus, se potriveste de minune cu stilul luxos pe care il are apartamentul. Obtinerea acestei senzatii este ajutata si de suprafetele lucioase ale finisajelor de perete si ale fronturilor mobilierului de bucatarie. De asemenea, alegerea corpurilor de iluminat tip candelabru, cu finisaj cromat, este una potrivita.

Tonurile de lila sunt complimentate de nuante neutre de alb, gri si venghe, culori utilizate si in amenajarea baii. Pentru a evita monotinia si a da, si aici, un aer pretios, arhitectul a optat pentru un placaj din placi ceramice cu reliefuri in forme organice, unduitoare.

Sursa foto: www.design-homes.ru

Articole similare

Casa rurala intr-o zona pitoreasca

Elena Virlan

Paturile rabatabile: o alternativa pentru dormitoarele mici

Catalina Coca

Accesorii moderne pentru o casa moderna

casamea.ro

Lasă un comentariu