Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

O garsoniera de 32 de mp, amenajata cu dormitor separat

Daca locuiesti intr-o garsoniera, nu inseamna neaparat ca trebuie sa ai toate functiunile la vedere, fara a-ti asigura intimitatea necesara – mai ales in spatiul de dormit. Cu mici trucuri si cateva compromisuri, poti locui intr-un mod absolut decent si intr-un spatiu care, la prima vedere, nu ofera prea multe posibilitati.

La fel s-a intamplat si in aceasta garsoniera de 32 de mp, configurata ca o incapere rectangulara destul de lunga si ingusta, alungita parca si mai mult de prezenta holului de la intrare. Astfel, pozitionarea corecta a zonelor functionale a reprezentat cea mai mare provocare pentru arhitectul care a amenajat aceasta locuinta de mici dimensiuni.

Organizarea tuturor functiunilor in 25 mp

In spatiul alungit de doar 25 mp a fost nevoie sa se organizeze: bucataria, locul de luat masa, living, spatiu de depozitare si dormitor. Daca iti spunem ca s-a reusit si amenajarea unei masute de toaleta, iar dormitorul este separat de restul camerei, ne crezi?

Intr-adevar, dormitorul a fost cea mai mare provocare si asta deoarece proprietarul si l-a dorit un spatiu independent fata de restul camerei de locuit. Nimic improsibil, ai spune, insa camera beneficiaza de o singura fereastra, in partea opusa intrarii. Prin urmare, camera fiind si destul de ingusta, raman doar doua posibilitati: ori intri prin dormitor, ceea ce este destul de neplacut din punct de vedere functional, ori rezolvi cumva problema iluminarii in camera de zi.

Un paravan perforat – o solutie de tinut minte

Din motive evidente, s-a ales pozitionarea patului la fereasra, ideea salvatoare fiind despartirea acestuia prin intermediul unui paravan metalic perforat, astfel incat lumina naturala sa patrunda si in adancul camerei. In plus, umbrele lasate prin perforatii aduc dinamism incaperii – efect necesar, deoarece gama cromatica aleasa este una rece, simpla, o combinatie de alb si gri cu accente negre.

Canapeaua ocupa minimul necesar de spatiu, in spatele paravanului, alegandu-se una simpla de doua locuri, „accesorizata” cu o masa simpla de cafea si o lumina pentru citit. Bucataria ocupa aproape jumatate din spatiul livingului, insa este bine organizata si functionala. Locul de luat masa se descrie ca o separare a bucatariei inspre living si este de forma unui bar. Pe peretele opus bucatariei exista un mobilier incapator in care sunt incastrate si cateva electrocasnice – economisind din spatiul chicinetei si, in acelasi timp, oferind suficiente rafturi de depozitare a celor necesare.

Holul are, in prelungirea mobilierului descris mai sus, un dressing amplu, perfect pentru haine si pantofi. Pe partea opusa a culoarului exista accesul in camera de baie, amenajata simpu, cu mult alb, dar si cu suficiente rafturi pentru depozitare.

Sursa foto: www.design-homes.ru

Articole similare

Casa in mijlocul unei paduri de pini la Kiev

Ana Mincu

Casele insiruite, foarte apreciate in Europa

casamea.ro

Culorile anului 2015. Cele mai noi tendinte, direct de la Milano

casamea.ro

Lasă un comentariu