Image default
LifeStyle

O ferma in forma de copac aflata deasupra unui zgarie-nori, ar putea aduce hectare de culturi in oras

Pana acum majoritatea fermelor verticale existente arata ca niste sere sau fabrici de plante in care toata actiunea se intampla la interior. Depozitele din Chicago, Kyoto, Singapore si inca vreo cateva orase cresc plante cu ajutorul unor sisteme de maxima eficienta sub lumina artificiala si un zgarie-nori din Suedia construit de compania de agricultura urbana Plantagon creste plante in apropierea ferestrelor de la fiecare etaj. Dar un nou concept de design de la Aprilli Design Studio are o abordare diferita, folosind punti usoare pentru a asigura spatii in aer liber de crestere a plantelor pe partile unui zgarie-nori gigantic.

Arhitectii nu sunt primii care incearca sa puna verdeturi pe turnuri, dar sunt primii care folosesc tehnica pentru a maximiza productia de mancare. "Versiunea noastra de ferma vertica a fost destinata pentru a deveni o structura deschisa independenta care se va axa doar pe activitati agriculturale si functii sustenabile precum generarea de energie regenerabila si filtrarea de apa si aer. spun arhitectii Steve Lee si See Yoon Park."

Proiectata pentru a avea o forma asemanatoare unui copac gigantic, Urban Skyfarm este acoperita in punti care par niste frunze care ofera 24 de acri de spatiu pentru cresterea de pomi fructiferi si plante precum rosiile. "Trunchiul" copacului este gazda unei ferme hidroponice pentru verdeturi, panouri solare si turbine de vant de pe varful turnului asigura energia pentru toate operatiunile.

Aceasta poate suporta mai mult de 5000 de pomi fructiferi spun arhitectii "Agricultura verticala e mai mult decat o problema de fezabilitate economica deoarece poate produce mai multi copaci decat parcurile urba ajutand la rezolvarea problemelor urbane de mediu precum poluarea, lipsa de apa potabila, efectul de sera si aduce ecilibrul in ecologia urbana."

Aceasta ar putea asigura si un loc pentru gradini comunitare, spatii de parcuri si piete de unde poti cumpara mancare proaspata si locala. Agricultura verticala a inceput deja in Coreea de Sud.

 

Articole similare

Dincolo de gust se afla inovatia

casamea.ro

Omleta „Confitureˮ – un desert rapid și delicios

casamea.ro

Cum se prepară bibanul. Rețeta perfectă pentru o masă reușită

comunicat de presa

Lasă un comentariu