Image default
Calatorii LifeStyle

O destinatie favorita a romanilor

Rand pe rand si-au cautat acolo de lucru, au plecat in vacante sau au inceput sa faca shopping. O data cu deschiderea granitelor aceasta tendinta s-a intensificat. Astazi este imposibil sa te plimbi pe strazile Vienei, sa te asezi onfortabil in metrou sau in tramvai fara sa auzi vorbindu-se romaneste relativ frecvent. Romanii aflati in vizita acolo merg la opera – renumita in intreaga lume pentru calitatea ei – sau viziteaza muzeele lor bine alcatuite, adapostite in fostele palate imperiale.

Pana la urma daca esti un admirator al lui Gustav Klimt (14 iulie 1862 – 6 februarie 1918), un pictor simbolist austriac de marca, unde-i poti vedea opera mai bine decat aici? Castelul Schonbrunn, splendida lucrare arhitectonica marcata de rafinamentul aristocratiei habsburgice e locul poate cel mai vizitat din Viena (de fapt din apropierea ei). Aici poti vedea printre altele sala de teatru construita special pentru Maria-Tereza, galeriile mari si mici, scara albastra, fresce magnifice si decoratii in stil stucco veneziano, interioare decorate intr-un inconfundabil stil rococo.

Nu in deluroase. Climatul este temperat, cu ierni reci si veri racoroase, numai bune pentru plimbari lungi prin orasele lor vechi si bine intretinute. Localitati precum Innsbruck, Salzburg, Graz, Linz, statiuni precum Baden, Kaprun, Zell am See, Bad Kleinkirchheim si multe altele sunt deja intrate in planurile noastre preferate de vara sau de iarna.

Articole similare

Bramac România finalizează procedurile de preluare a fabricii de ţiglă din beton Elpreco

casamea.ro

Designeri care ne fac sa ne mandrim peste hotare

casamea.ro

Raku- tehnica japoneza de prelucrare a obiectelor din ceramica

RL online

Lasă un comentariu