Image default
Home

O casuta pentru pasari de care te indragostesti

Casutele neobisnuite pentru pasari sunt ultima tendinta in materie de amenajare a gradinilor, asigurand in acelasi timp un loc de relaxare pentru vrabii, pitigoi, ticleni etc.

Extindeti-va caminul cu o casuta de oaspeti pentru pasari si puteti fi siguri ca veti fi rasplatiti cu un cor entuziast de ciripituri. Pentru a confectiona vila dumneavoastra pentru pasari aveti nevoie doar de uneltele Dremel si de instructiunile noastre pas cu pas.

Materialele necesare

Dremel Moto-Saw
Panza de ferastrau pentru taierea fina a lemnului MS52

2 bucati de placa de MDF (42 cm x 30 cm x 12 mm)
2 bucati de placa de MDF (26 cm x 10 cm x 12 mm)
2 bucati de placa de MDF (20 cm x 10 cm x 12 mm)
2 bucati de placa de MDF (40 cm x 15 cm x 3 mm)
Clei pentru lemn
Adeziv de mare putere
Vopsea acrilica, pensula, rola pentru vopsea, burghiu

Gradul de dificultate: 2 stele (nivel incepator)

Primul pas

Baza proiectului dumneavoastra este reprezentata de o placa simpla din lemn de la magazinul de bricolaj. Desenati sablonul pe o foaie de hartie de format A3 si decupati-l. Apoi copiati conturul sablonului sub forma de aripa pe doua placi MDF cu dimensiunea de 40 cm x 15 cm x 3 mm si transferati celelalte sabloane pe doua placi MDF de 42 cm x 30 cm x 12 mm.

Pasul al doilea

Cu ajutorul uneltei Dremel Moto-Saw si al unei panze de ferastrau pentru taierea fina a lemnului MS52 puteti taia cu precizie si fara probleme piesele desenate cu linii curbe la dimensiunile necesare.

Pasul al treilea

Acum asamblati celelalte patru bucati de MDF cu clei pentru lemn, formand o cutie si lasati-o sa se usuce. Apoi lipiti cu clei cutia intre cele doua bucati mari cu forma de pasare. Aveti grija sa lipiti cutia la acelasi nivel cu partea din spate a placilor cu forma de pasare.

Pasul al patrulea

Acum efectuati cateva operatii de finisare: utilizati vopsea acrilica pentru a colora aripile pasarilor de pe casuta sau asortati culorile la peretele casei dumneavoastra. Dupa ce s-a uscat vopseaua, lipiti aripile pasarii cu un adeziv puternic, avand grija sa lipiti marginea lunga si dreapta la acelasi nivel cu partea din spate a formei de pasare. Acum fixati pe perete casuta pentru pasari si bucurati-va de ciripiturile entuziaste ale oaspetilor dumneavoastra inaripati.

Foto: Dremel

Articole similare

Ce tip de pardoseala alegi in bucatarie. Partea IV

Elena Virlan

Cand este necesara reconditionarea cazii de baie

Elena Virlan

The coolest (minimalist) Easter eggs of 2017, for sure!

Ana Mincu

Lasă un comentariu