Image default
Amenajari case Amenajari Interioare

O casuta adorabila din busteni in regim P + mansarda

Mai ales in zona de munte, in mediul rural, o casuta mica din barne de lemn, inspirata din arhitectura traditionala, atrage mereu privirile. Senzatia pe care o da, chiar si din departare, este de relaxare si caldura, exact ce vrei de la un weekend reusit!

Daca iti doresti o casuta de vacanta, un colt de rai doar pentru tine si cei dragi tie, trebuie sa iei in considerare cateva aspecte: sa fie ieftina, sa aiba costuri mici de intretinere peste an, sa fie mica, dar suficient de incapatoare pentru toti prietenii si sa-ti dea o senzatie de bine numai uitandu-te la ea. O casa de mici dimensiuni din barne poate fi exact ce cauti, exact cum a gasit si familia care detine cocheta locuinta din imagini. 

Cateva elemente pe care trebuie sa le aiba o astfel de casa

Situata la tara, pe dealurile Irlandei, casa din lemn este una realizata pe un proiect prestabilit, ceea ce numim un proiect „tip”. Atat structura, cat si inchiderile sunt realizate din lemn. Chiar daca aspectul pare brut, arhitectii acestei case spun ca este o arta sa gasesti bustenii potriviti fiecarui tip de casa din barne. Pentru acest refugiu de vacanta, in natura, bustenii au fost alesi cu atentie, avand sectiune rotunda, cu putine denivelari.

Modul de imbinare de la colturi este si el important, fiind acel „accesoriu” constructiv care da tonul intregii constructii si influenteaza major estetica locuintei. In acest caz, imbinarile se realizeaza la unghi de 90 de grade, iar etanseitatea si rezistenta structurala este realizata prin chertarile specifice, tehnici preluate din arhitectura veche, traditionala.

Acoperisul unei case de acest tip este obligatoriu in 2 sau 4 ape, pe structura de lemn, cu sarpanta intr-un unghi de cel putin 30 de grade, potrivit pentru a rezista intemperiilor. Ferestrele sunt, de asemenea, alese cu grija. Acestea trebuie sa permita casei sa fie usor de intretinut, deci sa nu piarda multa caldura, dar sa permita si patrunderea unei cantitati suficiente de lumina. Cand esti in vacanta iti doresti sa vezi peisajul, stand relaxat pe fotoliu, in fata semineului, nu-i asa?

Atmosfera placuta in jurul semineului

Si daca tot vorbim de semineu, suntem siguri ca ai observat minunatul semineu din piatra al acestei locuinte simpatice. La exterior, acesta este contrapunctul design-ului, acea zona care sparge monotonia si aduce un plus de textura constructiei. La interior, semineul din piatra devine piesa de rezistenta a amenajarii, parca invitandu-te sa te asezi pe canapelele comode din jurul sau. 

Te invitam sa parcaurgi galeria de imagini, pentru ca uneori descrierile sunt de prisos. Opinia noastra: este o casa mica, luminoasa si spatioasa, construita cu grija pentru natura. O locuinta onesta, in care se citesc materialele din care este construita si care are doar strictul necesar: un living amplu cu bucatarie si bar pentru invitati, o supanta de relaxare si un dormitor confortabil. 

Sursa foto: www.houzz.com

 

Articole similare

Si o garsoniera poate fi amenajata cu personalitate

casamea.ro

8 super produse din cupru pentru casa ta

casamea.ro

Totul despre scarile interioare

Simona Popa

Lasă un comentariu